image-2017-07-25-21922912-70-dragnea-tudose.jpg

PSD-ul nu mai are încălțări noi. De 27 de ani tropăie prin România cu aceleași ghete, ponosite, șolcâiate și mânjite de noroi și alte substanțe cu care a împroșcat prin toată țara.

PSD-ul e sărac. Doar Iliescu era și ”cinstit”. Cei care compun PSD-ul nu sunt la fel de săraci. Ei nu au bocancii ponosiți și plini de mizerie. De altfel, nici nu aveau cum șă aibă încălțările distruse, pentru că în limuzine nu e mizerie, iar din sediu până în mașină (și invers) e un soi de covor roșu, curățat permanent de o tanti cu salariul minim pe economie.

Dar PSD-ul este totuși un partid sărac, pentru săraci. Nu există un liant al bogaților care să unifice averile și să dea măsura bogăției și pe linie de partid. Așa fost și așa va rămăne, atât căt îl va mai suporta istoria: PSD-ul, un organism politic sărac, dar cu organe bogate. Schelet nu are, pentru că tocmai lipsa coloanei vertebrale este cea care a făcut ca organismul să se adapteze, să se târască prin istorie și să răzbată până azi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Să ne întoarcem însă la bocancii PSD. De când a revenit la guvernare, a călcat prin toate dejecțiile cu ei. Atât de rău a comis-o că până și în sediu mirosea. Din cauza mirosului, numitul Mihai Tudose, aka Terente, care se spune că pe înserat mai calcă și prin alte sedii, a fost trimis să facă puțină curățenie. Nu era suficient să dea un jet pe bocanci, pentru că trebuia să depisteze și cine se tot scapă pe el. Primise ceva indicii de la saDNApid, organism care se ocupă cu vidanjarea scenei politice (pe ici, pe colo). Cercetarea a indicat că numitele Sevil și Rovana erau cele care se scăpaseră pe ele la fonduri. 

A apărut însă o problemă. Ală mic și cu mustață, Livache îi zic unii, i-a ascuns hârtia igienică lui Terente. Lui Livache îi place hârtia igienică. Este instrumentul lui preferat, cu care șterge urmele. Livache fără hârtie e mort. După ce doamnele, anterior menționate, se spune că l-au ajutat să pornească pe Tel-drumul lui, Livache a cam Belinat-o în văzul lumii. Urât, foarte urât! Așa ceva nu se face!

Era imperios necesară o ședință de partid, un CEx igienizator, din care să iasă cu sânge pe mâini, de la tranșarea politică a două cucoane și un țuțăr, care părea singur-Cuc. Parcă dă mai bine când sunt multe victime. Livache și Terente s-au păruit în sediu, necăzând de acord dacă materialul de disecție trebuia tăiat pe lung sau pe lat. A ieșit că pe lung, așa cum voia (sau primise ordin Mihăiță). Livache a acceptat o victorie de etapă a (de acum) dușmanului lui din partid. Nu-i problemă, se va răzbuna a doua zi, la CEx-ul de nominalizare a noilor componenți ai Guvernului. Va încerca să impună alții care să se scape pe ei la fonduri și care să-i garanteze poziția de Daddy în partidul cu bocancii rupți și murdari.

La conferința de presă de după păruială, cei doi care au ajuns să-și dispute șefia PSD, au ieșit ca doi lustragii spășiți, dar cu pantofi scumpi, poate doar ușor prăfuiți. Erau obosiți, trași la fețele murdare de sânge, cu mizerie sub unghii și mânjiți de crema de ghete cu care lustruiseră bocancii PSD-ului. P'ăia rupți cu care vor continua să calce în mizerie... Acum, fiecare are câte o gheată a partidului: Daddy pe cea stângă, iar Terente pe cea dreaptă. Vor continua să-și tragă șuturi în fund cu ele, până când unul va pica lat, iar celălalt îi va lua cealaltă gheată, ca pradă de război.


Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 13 Iunie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Lăsați-o în pace pe Simona!

Biata Simona… Devenită un simbol național, prin muncă, dăruire, modestie și performanță la cel mai înalt nivel, Simona Halep a ajuns, fără voia ei, în centrul unei mari mizerii. Despre performațele Simonei nu...

Opinii Voxpublica
  • Marți, 12 Iunie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Halep - Firea, scor: 6-0, 6-0

Englezul are o vorbă: ”Karma is a bitch”. Nu traducerea este importantă, ci semnificația. Este vorba despre o semnificație pe care parveniții din politica românească ar trebui să o ia drept lecție. Nu are...