spuma-dero.jpg

Am participat acum trei zile la o dezbatere publică organizată de Unilever pentru prelungirea autorizației integrate de mediu pentru următorii zece ani fabricii de detergenți din Nordul Ploieștiului. Lăsând la o parte ora nepotrivită, 15:00, și locația, o sală minusculă din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești unde nu exista niciun afiș la intrare cu evenimentul respectiv, mi-a lăsat un gust amar tonul pe care directorul fabricii, Silviu Damoc, l-a avut în dialogul purtat cu puținii cetățeni prezenți la dezbatere.

Încă de la început, directorul respectiv a ținut să sublinieze că fabrica nu produce poluare! N-om fi noi specialiști în mediu, dar directorul APM Prahova a ținut să-l corecteze spunând că nu s-a inventat încă pe planeta Pământ o fabrică de detergenți cu poluare 0. A încercat apoi să sensibilizeze firava asistență spunând că este ploieștean și că în comparație cu anii 90, fabrica preluată de Unilever este parfum de detergent, lucru parțial adevărat. 

De ce parțial? Pentru că așa cum i-au transmis mai mulți cetățeni prezenți la dezbatere cel puțin în zona de Nord a Ploieștiului, încă mai miroase puternic a...detergent. Vizibil iritat de întrebările insistente ale unui ploieștean cunoscut pentru spiritul său civic, directorul fabricii Unilever din Ploiești a făcut ”o aroganță”, susținând că ”La Lidl miroase a detergenți pentru că Lidl vinde detergenți” (VIDEO AICI).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mergând pe logica managerului de multinațională care asigură producția de detergenți-pudră a companiei pentru România și alte câteva țări, fotografia postat anul trecut pe Facebook de un ploieștean, cu Șoseaua Vestului plină de ”spume” după o ploaie, chiar în zona magazinului Lidl, ”fenomenul” se datorează tot angajaților magazinului care au vărsat detergenți pe carosabil. Că doar n-o fi de la fabrica Unilever pe care domnia sa o conduce atât de bine? Că Primăria Ploiești sigur nu i-a cerut operatorului de salubritate să spele străzile, infecte de altfel, cu detergenți parfumați!

Sunt curios dacă și șefii rafinăriilor din și de lângă Ploiești vor avea aceeași atitudine arogantă la dezbaterile publice pe care sunt obligați să le organzeze pentru prelungirea autorizațiilor de mediu. Ar fi culmea ca aceștia să ne spună că pentru depășirile uriașe la benzenul și toluenul surprinse de stațiile de monitorizare a calității aerului sunt de vină gospodinele care fac abuz de mâncare gătită!

spuma-dero.jpg

 

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 20 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Depozit ilegal de petarde descoperit la Ploiești

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat ieri pe raza municipiului Ploiești, în scopul descoperirii şi combaterii faptelor de natură penală privind...