aboneaza-te la ziarul fara reclame

YTFmNDUyNmUyYjBlYzU2YTcxOGM1YmFmOWMxMmE=.thumb.jpg

Elevii din clasa a V-a nu au manuale pe bănci la începutul anului școlar, dar ministrul Educației s-a gândit la o soluție ”de rezervă”: vor învăța două luni dintr-un compendiu de 296 de pagini cu materia pentru toate disciplinele. Un fel de "nu am citit romanul pentru examen, dar am gasit un eseu bun, pe net, despre el."

Pentru că nu am găsit o altă explicaţie, pentru cât de tăntălău este ministrul Educaţiei, Liviu Pop, îl suspectez că, atunci când era mic, a studiat după un astfel de “compendiu” şi nu după un manuale elaborate de specialişti.

În loc să fie cel mai stabil, cu o direcţie coerentă, Ministerul Educaţiei a fost mai mereu un minister experimental, unul în care fiecare “inteligent” a dorit să facă “reformă”. Parcă niciodată, în istoria post-revoluţionară, acest minister nu a fost într-o situaţie atât de jalnică, o adevărată ruşine naţională.

Am realizat, fără să-mi propun asta, că m-am “trezit” scriind aproape zilnic despre această ruşine naţională, numită Liviu Pop. Omul arată şi se comportă ca şi când, de după uşa ferecată a ministerului, ar fuma legale ca ultimul disperat. Am vrut să cred într-o explicaţie de acest fel, pentru a nu fi nevoit să cred că un analfabet iresponsabil a ajuns ministrul Educaţiei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei care au prins colectivizarea comunistă, sau noi cei care am auzit poveştile bunicilor, ne amintim că România încăpuse pe mâna unor astfel de personaje sinistre. Aveau câteva clase, erau chintesenţa prostiei umane, dar aveau o “calitate”: reuşiseră să acapareze puterea. Nu-i puteai contrazice, nu aveai instrumentele necesare pentru a-i debarca, fiind constrâns să-i suporţi etalându-şi prostia şi grobianismul, în toată splendoarea lor.

Cam asta se întâmplă cu personaje gen Petre Daea, Olguţa Vasilescu, dar mai ales Liviu Pop “Genunche”. Pentru toate imbecilităţile pe care le debitează, verbal şi faptic, singura care îl mai taxează este presa. Nu pot înţelege şi implicit accepta, cum o instituţie prestigioasă, de calibrul Academiei Române, se complace în tăcere. Ar fi singura abilitată să amendeze prăbuşirea viitorului acestei ţări, prin politica de imbecilizare din ce a mai rămas din şcoala românească. Academia Română este cea care, prin anvergură, prestigiu, calitate intelectuală, trebuie să sancţioneze public un manelist al educaţiei, un rateu al culturii şi învăţământului din România.

Ultima gafă a ministrului Genunche a fost făcută chiar la festivitatea deschiderii noului an şcolar. Detalii AICI. Putem trece peste faptul că omul este analfabet, autosugestionându-ne că nu vor învăţa copiii, tocmai de la el, să vorbească limba română. Nu putem trece peste gafele de proporţii pe care le întâlnim în Compendiul de clasa a V-a. Acest pseudo-manual şcolar, se vrea un înlocuitor al unor manual clasice, în contextul în care acestea nu au apărut, deşi este inadmisibil. Mafia din sistem şi dificultatea de a mai încasa şpăgile aferente acestei mega-afaceri, au făcut posibil acest compromis.

Vă supun atenţiei câteva exemple din gafele prezente în Compendiul de clasa a V-a. Culmea, fără a ironiza faptul că ele au fost prezentate public, tocmai de un ziar tabloid, vi le propun spre studiu, în ziarul Libertatea,AICI.

Liviu Pop e pentru învăţământ ce e maneaua pentru muzica clasică. Liderilor partidului de guvernământ le convine de minune...cu cât suntem mai mulţi tâmpiţi, cu atât se prelungeşte perioada orgasmului politic, pe care îl au la guvernare.

foto digi24

YTFmNDUyNmUyYjBlYzU2YTcxOGM1YmFmOWMxMmE=.thumb.jpg