nicoleta-craciunoiu-primaria-ploiesti.jpg

Aș fi fost tentat să încep cu o scurtă analiză a HCL 253/2017 prin care s-au stabilit salariile „familiei ocupaționale Administrație”, dar din teamă că cititorul ce ar trece de titlu ar renunța după primele rânduri, am să încep cu o povestioară adevărată:

 

Erau anii 1991-1992, eu proaspăt căsătorit, locatar în casa socrului meu, ( deh după posibilități) iar în vizită la el, un consătean, posesor de căruță și cal cu care își câștiga existența, dar și de pensie de „boală”, pentru că după ce revoluția ne-a blagoslovit cu bunul domn Iliescu la cârma țării, românii au dus-o bine. Și tot grație bunătății Iliesciene erau pe val jocurile piramidale. Consăteanul se plângea de răutatea socrului său, caruia îi ceruse economiile să le depună la un astfel de joc și să câștige de zece ori. Iar moșul îl refuzase. Dar de ce nu vrea să dea banii, întreb eu curios? Ei...zice, nu înțelege  jocul ăsta! Auzi la el, îmi dă banii dacă îi răspund la o întrebare! Care? Insist eu.

 „Dacă toată lumea câștigă atât de mult, cine pierde?”

Această întrebare mă bântuie de când a început sarabanda majorărilor salariale. Mă liniștește doar gândul că noi astăzi, avem pe cineva special, pe Nicoleta Crăciunoiu. Cea care este în tot și în toate.

 

Să povestim pe scurt: Nicoleta Crăciunoiu în calitate de ordonator principal de credite ( mă rog, onorific este Primarul, dar el doar se uită neputincios la doamna) întocmește bugetul Ploiestiului care este și votat în aprilie 2017.

( Mai fac o paranteză în poveste pentru a vă zăpăci de tot. Am observat că doamna refuză să își pună viza de legalitate atunci când sunt depășite valorile contractuale inițiale.)

Anticipând cum numai dânsa poate, că în iulie va fi votată  legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, doamna stabilește în bugetul local, un plafon al salarizării personalului destul de larg. De ce stabilește doamna Crăciunoiu? Pentru că este directorul Direcției Economice și evident consilierii votează ceea ce este vizat de dânsa, nu care cumva să o supere și să nu își pună viza pe vreo plată de care ar putea fi interesați.

 

Sosind vremea ca UAT( unitatea administrative teritorială) adica doamna Crăciunoiu, după cum am explicat mai sus, să stabilească salariile angajaților proprii, este nevoie să se respecte art 11 din legea 153/2017 care spune că salariile se stabilesc prin HCL in urma consultarii cu sindicatele.

Deci doamna Crăciunoiu trebuie să negocieze cu sindicatele. Sindicate conduse tot de doamna Crăciunoiu, care este si Președinte și Consiliu Director. Să nu ziceți că sunt cârcotaș, luați dovada.

WhatsApp_Image_2017-07-28_at_12.42.52.jpeg

 

Sindicatele acceptă măririle de salarii și promit în scris renunțarea la unele sporuri pe principiul: dacă ne dați pepenele, renunțăm la coji.

Deci doamna Crăciunoiu negociază cu doamna Crăciunoiu, se înțeleg, apoi se inițiază Hotarârea de Consiliul nr253/2017 care are avizul de legalitate al doamnei Crăciunoiu. Iată-l AICI

Cum însă și bugetele astea estimate la început de an se materializează din contribuțiile, impozitele și taxele colectate, eu, ca parte a agenților economici contributori, fac un apel la această doamnă:

Vă rugăm veniți și ne fiți și nouă reprezentant. Pentru ca să ne faceți și nouă bugetele cu plafoane de salarizare mulțumitoare pentru toată lumea, cu încasări suficiente cât să platim taxe și impozite mai mari, astfel ca, în calitate de director economic al Primăriei să faceți pentru  anul ce vine un plafon salarial și mai mare, care s-o mulțumească pe Nicoleta Crăciunoiu, Președinte și Comitet Director de sindicat, dar să obțină și viza de legalitate a doamnei Director Economic Crăciunoiu, cum că nu depășește afurisitul de plafon.

Și dacă toate astea nu deranjează pe nimeni, aș mai propune crearea la nivel local a unei autorități supreme responsabilă de tot, care să îi poarte numele și care evident să fie condus de dânsa.

Pentru ca toată lumea să câștige și să nu mai piardă nimeni.

Așa să ne ajute Nicoleta Crăciunoiu.