Primaria-orasului-Ploiesti.jpg

Sigur, formula de adresare era puțin mai generală -„Distinși concetățeni.”-  O iau însă la modul personal, întrucât concetățean sunt fără niciun dubiu, iar – distins – nutresc speranța că atât primarul, dar mai ales concetățenii să descopere că sunt.

 

Părea că și-a pus mâhnit și scârbit capul pe umărul meu de concetățean distins și a început să îmi povestească și să încerce a-mi explica de ce a rămas cu buzunarele goale pentru proiectele dezvoltate prin PNDL. Nu, nu i-a cheltuit pe alte prostii ci pur si simplu niște oameni răi din Guvernul Tudose, din rațiuni politice, i-au tăiat finanțarea. Practic în contra la ce a făcut el, care elegant fiind, european, a atribuit sarcini viceprimarilor fară să țină cont de culoarea lor politică, ba chiar s-a sacrificat pe sine renunțând la responsabilități.

La privirea mea distinsă și întrebătoare îmi explică de fapt, că a fost o strategie și  că i-a„ delegat aceste competențe viceprimarului George Pană tocmai pentru ca Ploieștiul și ploieștenii să nu fie afectați de faptul că au votat un primar liberal, știind cum funcționează, din nefericire, gândirea politicianistă a șefilor acestei organizații de partid.”

Ei bine, pentru că șmecheria nu a funcționat și chiar dacă a stat ascuns în spatele viceprimarului, copoii din Guvern tot au simțit miros de liberal în Primăria Ploiești și n-au mai dat banii, Adrian Dobre are o reacție izvorâtă din aceiași gândire politicianistă și cere capul lui George Pană. Reflexul de concetățean imi spune să fiu alături de primar, eventual să adresez un huooo celor din guvern și să mă resemnez ca în atîtea alte situații. Dar cum mă crede și distins mai recitesc scrisoarea.

 

Ziceți așa domnule Dobre: „documentele transmise de noi au fost depuse în termenul legal”. Cine se ascunde în spatele acestui – noi-? E clar că pe dumneavoastră vă implică, dar ceilalți, probabil responsabilii de derularea acestor proiecte cine sunt? Și dacă dumneavoastră împreună cu cei respnsabili direct ați trimis în termen legal totul, care sunt documentele din care reiese fară echivoc vinovăția viceprimarului?

Aș sugera ca înainte de a merge împreună să strigăm la poarta doamnei Gavrilescu îndemnuri de retragere a sprijinului politic pentru domnul George Pană, să ne privim ca doi simpli concetățeni în oglindă.

Sunt sigur că dacă vom observa și urme de distincție vom proceda astfel: eu îmi voi vedea de treburile mele, iar dumneavoastră rușinat și surprins de ceea ce pe lângă distincție ați mai remarcat, vă veți întoarce hotărât în primărie și îi veți demite rapid pe cei responsabili. Pentru că ne-am săturat  să plătim gafele administrației dar nimeni să nu răspundă. Ne-am săturat ca orașului ăstuia să nu-i mai iasă nimic de ani buni!

 

 

Social
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești și operatorul de salubritate Rosal, a derulat, în perioada 20-21 ianuarie a.c., activități de deszăpezire și...