24ed6e58-0095-4b49-8397-b1929f31cc8c.jpg

Când vine vorba despre manipulare, sub pretextul unor investigații jurnalistice, gruparea lui Ciuvică plăteşte polițe către toți cei care nu-i împărtăşesc opiniile.

Festivalul Medieval de la Ploieşti a fost un bun prilej pentru ceea ce se dorea a fi execuția lui Chirilă, cel care s-a remarcat în ultimul an ca fiind un opozant al manevrelor partidului lui Liviu Dragnea. Cum primarul Dobre este liberal, iar fondurile din care a fost organizat festivalul au fost publice, lui Chirilă i s-a reproşat că tocmai el, cel care critică risipa sau furtul banului public, tocmai el... a cântat pe bani publici. 

Grupul de Investigaţii Politice, prezintă câteva date "uluitoare" care erau atât de bine "ascunse", încât erau la un click distanță, fiind publice.
Câteva considerații pe tema împroşcării, în ţara în care "cine nu e cu noi, e împotriva noastră":
- Tudor Chirilă alături de trupa sa, Vama, au cântat pentru acei bani, nu i-au subtilizat, fără să presteze serviciul, conform contractului. Este cazul tuturor celor 6 trupe participante la festival. GIP încearcă să pună pe picior de egalitate cheltuirea banilor publici la vedere, cu sifonarea banilor publici, fără ca serviciile să fie prestate, sau contractele să fie date cu dedicaţie. 
- Tudor Chirilă a încântat asistența cu o prestație artistică de calitate, în fața a mii de oameni care l-au aplaudat, fără să îl certe pentru că a încasat un onorariu cuvenit pentru munca lui. 
- Publicul ploieştean preferă şi altceva decât prestațiile artistice ale domnului Ciuvică, cel care are în repertoriu doar aria "Huo Băsescu!" din opera "Mereu aproape, niciodată acolo". Sau Ciuvică şi-a imaginat că ploieştenii stau în weekend cu ochii pe a3 şi a fost dezamăgit când i-a văzut în stradă, simțindu-se bine la concertele plătite doar de ei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Rezumând o situaţie pe care mulţi o distorsionează, în funcţie de interese, cheltuirea banilor publici nu reprezintă o infracţiune. Cu aceşti bani sunt satisfăcute nevoi edilitare, culturale, sau de altă natură, exclusiv în folosul comunităţii. Nevoile nu sunt interdependente, ci reprezintă capitole distincte, fiind bugetate individual. Cu certitudine, există o listă a priorităţilor unei comunităţi, acest fapt neînsemnând că se exclud capitole importante, în favoarea altora. Spre exemplu, dacă o comunitate semnificativă, aşa cum este cea din Ploieşti, are probleme cu asfaltarea, nu înseamnă că până nu se asfaltează tot oraşul, toată lumea trebuie să stea în casă, având interdicţie la relaxare. În cazul în care există suspiciuni care vizează încălcarea legii, în cazul organizării Festivalului Medieval de la Ploieşti, există autorităţi care vor rezolva problema. Deocamdată Ploieştiul a câştigat trei zile de relaxare, cu peste 30.000 de oameni care s-au bucurat de un eveniment, destul de bine organizat. Şi pentru conformitate, la Ploieşti, primarul este PNL, majoritatea din Consiliul Local fiind PSD. 

 AICI link-ul acuzațiilor şi replica lui Tudor Chirilă.