Screenshot_4.jpg

Că România este condusă de aproape 27 de ani de semianalfabeți iar actualul ministru al Educației este atât de ”paralel” cu activitatea sa încât e renumit drept ”ministrul genunche” este de notorietate în ultimele zile. O greșeală flagrantă de gramatică observată astăzi pe un site oficial întărește și mai mult afirmația de mai sus.

 

În urmă cu câteva ore, pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate rezultatele finale, după sesiunea de contestații, ale Bacalaureatului 2017. O virgulă pusă între subiect și predicat i-a transformat pe reprezentanții Ministerului Educației în subiect de glume cu gust amar pe rețelele de socializare. ”Rezultatele (după contestații) pentru prima sesiune, au fost publicate”, este propoziția construită de reprezentanții Ministerului pentru a anunța rezultatele finale.

E drept, s-ar putea interpreta drept o simplă greșeală de ortografie cauzată de rapiditatea de care trebuie să dea dovadă echipa tehnică în furnizarea informațiilor. Asta doar dacă n-ar exista și o a doua propoziție, identică din punct de vedere al greșelilor gramaticale, publicată pe data de 05 iulie: ”Rezultatele (înainte de contestații) pentru prima sesiune, au fost publicate.

 

Știu, probabil că mulți dintre voi vă gîndiți: ”Mă, dar și voi greșiți”. Aveți dreptate. Și noi greșim, dar o facem pentru că vrem să vă livrăm informația cât mai aproape de timpul real al desfășurării evenimentului. Atunci când ești reprezentantul unui minister care se ocupă fix cu Educația, situația este puțin mai delicată.