image-2016-08-29-21253416-70-mesele-ping-pong-din-parcul-municipal-vest.jpg

Prezentate ca fiind investiţii de maximă utilitate publică, multe dintre marile ”realizări” din Ploieşti se află într-o stare jalnică, sau sunt complet inutile.

 

Penibilitatea inaugurărilor cu surle, trâmbiţe şi fotografii, cu postări pe facebook, tăieri de pangligi şi asumări mincinoase în prag de alegeri, au constituit ingredientele perfecte pentru amăgirea unui electorat împărţit în două categorii: segmentul naiv, degrabă înghiţitor de firimituri şi segmentul sceptic, cel plin de lehamite şi absenteism. Prima categorie este cea musai de adus la urnă, iar cea de a doua este musai de ţinut acasă, tocmai pentru a nu-şi exprima dezgustul prin vot. Ambele categorii suportă acum consecinţele iresponsabilităţii politico-administrative din Ploieşti. Zeci de milioane de euro s-au irosit pe obiective grandioase, ajunse subiecte de pamflet.

1. Parcul Municipal Vest – aşa arăta proiectul

 

parc3.jpg

Marea gaură neagră a ceva ce s-a dorit a fi emblema relaxării din Ploieşti. Oficial parcul a înghiţit vreo 20 de milioane de euro. Termenele nerespectate au subţiat aportul fondurilor europene şi au împovărat bugetul local. Răspunde cineva? Categoric da: exclusiv contribuabilii. Avem aşadar cel mai hidos, inutil şi fără plante parc, asta dacă suntem răi şi nu punem la socoteală bălăriile ca fiind plante ornamentale sau arbuşti. Actuala administraţie a încercat să mai dreagă busuiocul, însă fără prea mare succes. Un proiect pe cât de grandios, pe atât de inutil, care deocamdată doar papă bani de la bugetul local. Niciun întreprinzător nu este suficient de inconştient, încât să vrea să amplaseze o amărâtă de tonetă cu suc, apă, sau ceva de mâncare. Deocamdată locul cu pricina îşi merită numele de Maidanul Municipal Vest.

Parcul Municipal Vest - aşa arată realitatea:

image-2016-08-29-21253416-70-mesele-ping-pong-din-parcul-municipal-vest.jpg

2. Hipodromul Ploieşti – proiectul:

WhatsApp Image 2017-07-04 at 13.20.00.jpeg

Din nou cu surle şi trâmbiţe, municipalitatea a reuşit o performanţă de neegalat: tocarea unui buget imens pentru primul hipodrom fără cai. Un astfel de obiectiv ar fi trebuit să reprezinte un adevărat centru de profit. Curse adevărate, pariuri sportive, comerţ, turism, relaxare, toate generatoare de plus valoare. Bâlbâiala administrativă a făcut ca la inaugurare să realizeze că pista nu este omologată. Vă miră? De fapt e mai greu să te mire ceea ce a devenit obişnuinţă. Atât de atractivă şi justificată a fost investiţia, încât la prima cursă au participat doi cai.

WhatsApp Image 2017-07-04 at 13.20.05.jpeg

3. Calea de rulare a tramvaielor – aşa arăta proiectul:

proiect-tramvaie-noi-program-fonduri.jpg

Vă mai aminţi grafica spectaculoasă din proiectul de reabilitate a căii de rulare a tramvaielor? Verdeaţă între şine, tramvaie SF, transport elegant şi civilizat... Să mai spunem despre dezastrul financiar de la TCE? Interesant ar fi dacă cineva ne poate explica de ce, pe canicula de acum 2-3 zile, au apărut probleme atât de grave la şinele de tramvai. Pentru că apăruseră probleme grave care ar fi oprit circulaţia tramvaielor, angajaţii TCE au fost nevoiţi să stropească şinele cu apă. Cât despre întârzierile proiectului, penalităţile sau sistarea finanţării, totul pare să fie trecut sub tăcere. Aşa arată rezultatul:

tramvaie-distruse-caldura-ploiesti.png

Din toate aceste proiecte am tras două concluzii: 1. Sunt extrem de utile pentru a le lua ochii naivilor cu sloganul „am promis, am facut”... poze pentru facebook la locul faptei... şi 2. Nimeni nu îşi asumă nici erorile unor proiecte dezastruoase, nici acoperirea prejudiciilor.