f6d3293dde92dc9641a0e15065b6d795.jpg

Nu poţi manipula o naţie dacă este educată. O poţi face doar dacă masa de manevră este din ce în ce mai îndobitocită. Departe de mine să-i suspectez pe guvernaţi de vreo teorie a conspiraţiei, dar nici să le subestimez cinismul şi nemernicia nu pot.

 

Să fie rezerva lor de cadre atât de subţire, încât să nu aibă de unde? Din atâţi oameni de cultură, să alegi pentru Ministerul Culturii un fost director de la Can – Can şi Libertatea, iar la Ministerul Educaţiei să pui o tristeţe de om care scrie pe facebook despre cum s-a operat la genunche? Evident, nu este o crimă să ai în cv o carieră strălucită la Can-Can dar, pentru numele lui Dumnezeu, aici vorbim despre Ministerul Culturii!!! 

Ok... pe cale de consecinţă, din mărinimie şi pentru a fi în asentimentul creatorilor curentului cultural denumit sugetiv neo-irealism, îmi permit să fac câteva propuneri care vor revoluţiona cultura românească şi sistemul de educaţie: secretari de stat la Ministerul Culturii – George Becali şi Marean Vanghelie, Preşedinte al Academiei Române – Bianca Drăguşanu, Facultatea de Litere şi Ştiinţe Decan – Vali Vijelie, Rector – Puya, director Muzeul de Biologie Umană Grigore Antipa – Israela, director Muzeul Ţăranului Român – Petre Daea, director Muzeul de Artă – oricare dintre soţiile lui Guţă, director Ateneul Român – Floricica dansatoarea, director Biblioteca Centrală Universitară - Andreea Tonciu.

 

Lista poate continua, dar vă lăsăm plăcerea de a o completa în spiritul în care este batjocorită inteligenţa unui popor căruia „i se oferă” o asemenea garnitură guvernamentală. Cu voia dumneavoastră, aş mai avea o propunere, anume comasarea Ministerelor Culturii şi Educaţiei în Minsterul Divertismentului, iar lansarea şi conferinţele de presă să fie găzduite de Capatos sau Măruţă, care să fie si purtători de cuvânt, prin rotaţie.