clipboard01_94-465x390.jpg

Cristian Boureanu... un individ care a votat legi în România. Omul a fost deputat. Ştiţi asta, dar înţelegem ce înseamnă?

 

Dacă ar fi fost un caz izolat de golănaş care a ajuns în Parlament, nu ar fi fost o mare problemă, dar ca el au fost şi sunt mulţi. La cel mai înalt nivel, nişte golănaşi şi ţoape au pus mâna pe destinele României, o ţară condusă golăneşte şi ţopârlăneşte. Imaginaţi-vă că oameni ca Boureanu, mergeau şi merg la Parlament pentru a decide încotro se îndreaptă România. Şi dacă aţi sta mai slab la capitolul imaginaţie, este evident rezultatul muncii lor.

Aşadar, Boureanu a fost arestat pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist. Cum a fost posibil? În primul rând, avem legi proaste (făcute de unii ca Boureanu). În nicio ţară civilizată, la un control al poliţiei, şoferul şi pasagerii nu au voie să coboare din maşină. Pasagerul Boureanu a făcut-o. Nu este vina poliţistului pentru că legea nu îl protejează. Dacă mai şi foloseşte arma din dotare, poliţistul este băgat prin comisii de anchetă. Boureanu a crezut (sincer) că este mai presus de lege. Băutura, propria prostie şi obişnuiţa de a fi "cineva" au generat un ultraj de toată frumuseţea.

Există o vorbă care spune "când eşti beat, eşti prost". Lui Boureanu i se întâmplă şi când e treaz, deci nu băutura a făcut diferenţa în comportament. Mintea lui din sfera microcefală, l-a făcut să considere că el este "cineva" în ţara asta şi că îşi poate permite orice. Cum, un pârlit de poliţist, să-şi permită să oprească maşina în care se deplasa augustul său dos? Oamenii legii îşi făceau treaba, iar băutura şi prostia BOU-reanului, l-au făcut să considere că le poate cere socoteală, că poate să-i jignească, să le arate semne obscene, să le arate cine e el şi din clasă face parte. Imaginile au circulat peste tot şi nu au nevoie de comentarii şi explicaţii. Dacă avea vreo nemulţumire, putea depune o contestaţie, îi putea reclama pe poliţişti. El, BĂRBATUL BOU-reanu, a ales calea mişelească şi golănească: lovitura sub centură. Poliţistul a reacţionat instant, dându-i un pumn lui Boureanu, cu care i-a amestecat puţinele gânduri de care era capabil. Facem abstracţie că era poliţist. Instinctiv, oricine ar fi reacţionat, încercând să se apere. Continuarea ar fi trebuit să fie cu Boureanu la pământ, genunchiul pe gât, mâinile la spate şi... brăţărele.

 

Poate, în felul lui, poliţistul a răzbunat o Românie jignită şi umilită public de boureni care au ajuns în politică. Răzbunarea şi violenţa nu reprezintă soluţii într-o lume civilizată, dar lumea pe care bourenii au condus-o şi o conduc, nu este una civilizată. Ei au transformat-o. Poliţistul este şi el un om, un român în legitimă apărare în faţa unei clase de boureni, ţoape, beizadele, interlopi...

Acesta este filmul întreg al incidentului: