18950936_304548456623497_6266169808187793150_n.jpg

Întrucât dintre cele 7 minuni ale lumii, 6 sunt deja dispărute, doar marea piramidă din Gizeh fiind mărturie a capacităţii creative a omenirii, conducerea SC Hale şi Pieţe SA a dorit să intre în istorie cu o nouă minune, ce-a de a opta: Piaţa Subacvatică de la Halele Centrale din Ploieşti. Astfel, întregul mapamond se va bucura de cea de a doua minune vizitabilă, Ploieştiul devenind o atracţie turistică de nivel internaţional.

 

Poate vi se pare exagerată, denumirea de piaţă subacvatică, însă dacă ploile vor mai dura puţin, comercianţii şi clienţii vor negocia prin semne, neputând să scoată sunete inteligibile de sub caştile de scafandru. Cei mai fericiţi vor fi comercianţii din hala de peşte, care pot simula liniştiţi faptul că vând peşte proaspăt, mirosul de peşte împuţit (scuze!) nemaifiind o problemă pentru clienţi.

Propunem ca, măcar în weekend-uri, administraţia pieţei să organizeze concursuri cu premii, pentru cel mai rapid client care traversează înot printre tarabe, în stilul fluture, fără pauze tip pluta pe spate. Minorii până la 7 ani au voie cu colac sau saltea. Pentru comercianţi se pot organiza concursuri de tinut respiraţia sub apă, ei neputând oricum să plece de la tarabe, pentru că şi marfa le-ar pleca instant. Nici cei mai fiţoşi nu vor fi uitaţi, pentru ei amenajându-se în sectorul butoaielor cu varză murată secţia scuba diving. Programul social pentru pensionari va avea în vedere eliberarea de tichete gratuite care vor fi folosite în sectorul de împachetări cu păsat şi mălai grişat.

Cei mai afectaţi vor fi comercianţii de orez, care nu pot ţine prea mult marfa sub apă, fiind apoi nevoiţi să plătească câţiva chinezi mici şi vioi de la Dragonul Roşu, pentru recoltare. Acestea fiind spuse, vă dorim tradiţionalul "vânt din pupa"!