poluare.jpg

De ceva timp, aerul din Ploieşti şi zonele limitrofe este inacceptabil. Spun aşa şi nu irespirabil, pentru că uite... îl respirăm. Asta nu însemnă că trebuie să mai şi acceptăm. Nu sunt de acord că "lătratul" în presă sau pe reţelele de socializare este doar frecţie la picior de lemn. Dacă ar fi aşa, atunci haideţi să ne vedem de ale noastre şi s-o lăsăm baltă. 

 

Mai contează că în Ploieşti numărul cazurilor de boli de plămâni este în continuă creştere? Mai contează că suntem lideri în acest clasament? Şi surpriză... cele mai multe sunt înregistrate la locuitorii din Mihai Bravu! O pură coincidenţă, nu-i aşa? Are vreo importanţă că este alarmant numărul de noi cazuri de cancer? Zilele trecute, un medic bucureştean, prieten al unui coleg de breaslă, îl întreba: " Ce naiba e la voi în Ploieştiul ăla? Ne-aţi umplut spitalele din capitală cu atâţia bolnavi, încât atunci când apare unul nou, îl întrebăm direct dacă e din Ploieşti." Îl cred pe cuvânt. Omul nu are niciun interes să se audă vorbind.

S-a scris foarte mult despre revizia de la Lukoil şi mirosurile pestilenţiale de la repornire. Ar fi "nedrept" faţă de ei să nu spun că şi de la OMV Petrobrazi şi Rompetrol, nu se simt aceleaşi arome fine. De fiecare dată, observatorulph.ro a solicitat rezultatele buletinelor de analiză de la mediu. Vă mai miră că toate sunt în regulă? Invariabil, răspunsul de la Garda de Mediu sună cam aşa "Nu au fost înregistrate depăşiri ale limitelor maxime admise..." Deci e bine, da? Mă!!! Voi sunteţi nebuni??? Cetăţenilor de la mediu, aveţi copii? Îi duceţi pe Caraiman să respire şi îi aduceţi în Ploieşti cu masca de gaze, până la următoarea sesiune de respiraţie? Sau nu locuiţi în calamitatea asta de oraş? Sau apare "suspiciunea rezonabilă" a vreunui bonus salarial pentru vreo viloacă... sus, sus, sus, la munte, sus. Dacă niciuna din cele enumerate anterior nu ar avea legatură cu realitatea, atunci suntem noi nebuni. Ok, nebuni sau nu, vă asigurăm că bâlciul abia acum începe.

Primăria Ploieşti are ceva de spus? Vreun politician prahovean este interesat de subiect? Sau vă pierdeţi sponsorii din campanie oamenii din posturi cheie? Nu-i problemă, dacă nu vă interesează. Garantat o să ne descurcăm şi fără voi!

 

Cu stimă,

Noxatu'