WhatsApp Image 2017-04-17 at 17.43.03.jpeg

A fost un Paşte liniştit, aşa cum ar trebui să fie mereu. Între două ouă, un cozonac şi alte cele, mi-am mai aruncat câte un ochi pe facebook. 

 

Inițial m-am cam speriat, pentru că am aflat că o să am 78 de ani de ghinion şi o să mi se usuce te miri ce, dacă nu dau share la imagini cu copii mutilați sau bolnavi, bătrâne abuzate, Liviu Dragnea, sau alte nenorociri. 

Mi-am îmbogățit (Slavă cerurului!) cultura generală cu următoarele: nu prea ştim noi exact cum e cu naşterea, moartea, învierea, care în decembrie, care primăvara, dar fiind ceva cu fiul lui Doamne-Doamne, tre' să fim pioşi.

Apoi, mese cu mâncare ca la nebuni, din care cred că o treime va ajunge la gunoi (în loc să ajungă şi pe mesele unor săraci înainte de a se strica), cetățeni care s-au plimbat aiurea şi şi-au pozat rudele şi copiii cu mențiunea că s-au îndopat ca la nebuni (asta da noutate), imagini cu Iisus urmate de texte pompoase despre prietenie, bunătate, iertare (deşi urmează o perioadă în care o să ne urâm şi înjurăm pe motive de opțiuni politice diferite).

 

Am mai văzut coloane de maşini interminabile pe Valea Prahovei (puteți păstra pozele şi pentru următorii 20 de ani, pentru a le posta şi nimeni nu va sesiza diferența).

Am aflat şi că românii sunt de-a dreptul indignați pentru că Erdogan a obținut puteri discreționare în Turcia, iar lumea se va duce naibii (uitând că Dragnea conduce economia României). Tot de pe facebook ştiu că americanii îi vor ataca pe coreenii comunişti şi nenorociți din nord, iar ăstia vor replica cu arsenalul lor nuclear şi uite aşa începe un nou război mondial (noi nu avem ce să pățim, psd-ul aflându-se deja la guvernare şi neamțul la Cotroceni). Procesul de islamizare a Europei continuă (noi fiind din nou imuni, pentru că singurii doi islamişti ajunşi din greşeală aici, au plâns în hohote când li s-a spus unde au nimerit). 

Am mai aflat şi cât sunt de prost când Ministerul de Interne a comunicat că Ghiță a fost prins, spunându-ne că fratele lui a fost urmărit până în Turcia, apoi în Serbia, dar că Sebi a fost prins la un "control de rutină" şi reținut pentru că a prezentat acte false. Adică polițaii din Serbia, erau şi ei aşa pe stradă şi mai legitimau câte un cetățean. Absolut întâmplător ăsta era Ghiță, care murdar la gură de engleză, nu le-a vorbit sârbilor în slovacă, iar ăştia i-au zis, citez: "Ahaaa!" Apoi l-au condus la secție unde verificând prin baza de date, şi-au dat seama că, printr-o minune pascală, tocmai l-au prins pe Ghiță.

 

Din comunicările defectuoase ale Ministerului de Interne de la noi, deduc că oricum ăştia de la filaj l-au urmărit de pomană, pentru că oricum sârbii l-au înhățat la plesneală. Ceva nu se leagă, iar asta este doar comunicarea execrabilă a interniştilor noştri. Puteau să zică ceva de acțiuni specifice şi să nu pomenească despre controale de "rutină". Ar fi fost mai digerabil. Cât despre reținerea lui, vom vedea dacă nu cumva a fost o reținere regizată, în vederea răzbelului intern ce va să vină. Sau pur şi simplu nu va mai ajunge vreodată pe aici, țambalul devenind norocosul beneficiar al unei frumoase batiste.

În fine, tot de la facebook am mai aflat şi că Toni PopTămaş, Andrei Laslău şi alți gânditori de vază ai neamului sunt bine-merci şi se pregătesc să ofere noi pilde de viață tuturor gospodinelor sau triştilor, înşelați în dragoste (sau pe cale de a fi).

Altfel, am citit câteva bancuri chiar bune, foarte bune.