caruta-acc.jpg

România rămâne singura țară din Uniunea Europeană unde căruțele zburdă pe drumurile publice conduse frecvent de beneficiari ai ajutoarelor sociale aflai sub influența băuturilor alcoolice. Ei nu plătesc impozite, rovinietă, RCA, ci doar mână caii pe DN sau DJ, provocând accidente rutiere grave.

 

Ei bine, dacă ai ghinionul să îți distrugi mașina, fie și parcată, în urma unui accident rutier provocat de un căruțaș ești bun de plată. Asta deoarece, în lipsa unei polițe CASCO, atât Biroul Asiguratorilor din România, cât și Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) nu despăgubesc victimele accidentelor rutiere provocate de căruțași. Motivul? Aceștia sunt prea săraci pentru a fi dați în judecată pentru recuperarea prejudiciilor. Și, uite așa, șoferul nevinovat este bun de plată.

Te-a lovit o "bulgăroaică" în trafic? Uite cum îți recuperezi paguba
Ce face Poliția Rutieră în cazul unui accident provocat de un căruțaș beat? Îl amendează cu 650 de lei, sancțiune pe care nu o va plăti, probabil, niciodată și îl lasă să plece cu căruța pe drumurile publice. Până când? Până când va provoca o alt accident și așa mai departe.

 

Concluzia: șoferul nevinovat este bun de plată, deși este plătitor de RCA, rovinietă, impozit auto, acciză la carburant, etc.

 

Eveniment
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident la Florești. Două persoane rănite. FOTO

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs joi în jurul orei 10.45 pe DJ 720. În urma impactului, una dintre mașini a fost proiectată în afara părții carosabile, iar...