Ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place

0
WhatsApp Image 2017-04-12 at 11.35.57.jpeg

WhatsApp Image 2017-04-12 at 11.35.57.jpeg

Eram cu câțiva prieteni, la un chefuleț. Mă rog, o prietenească, muzică, o palavră. La un moment dat, unul dintre ei a vrut să asculte Conexiuni. Mă întreabă de trupa atât de des cerută şi difuzată la radio prin anii 90. Normal că îmi aminteam, doar eu difuzându-i de sute de ori. Erau buni, erau sinceri, cântau de plăcere. Cu „Viață de rocker” agitau spiritele, în timp ce cu piesa „Tu” frânseseră mii de inimi, sau le recompuseseră pe unele sfărâmate. 

Deşi mulți îi denumiseră trupa fanion a Braşovului, puțini ştiau că nu aveau niciun braşovean în componență. Fuseseră doar studenți acolo. Ba mai mult, doi dintre fondatori erau prahoveni: Florian Stoica (vocal) şi Victor Solomon (chitara).
Astăzi nu mai există post de radio care să îi difuzeze. Norocul nostru este că viața merge înainte şi fără actualele radio-uri. Surpriză, trupa Conexiuni există, cântă, compune şi bonus, mai are şi succes.

E clar că România nu înseamnă doar radiouri cu playlist-uri putrede, emisiuni tv stupide, sau posturi muzicale dubioase. Când ai cântat în deschidere la Uriah Heep, Europre, Ian Gillan’s Band (ex Deep Purple) sau Scorpions, când aceste trupe au acceptat să urci pe aceeaşi scenă cu ele, însemni cu adevărat ceva.

Valoarea celor de la Conexiuni nu a venit însă din aceste concerte, ci din ceea ce au lăsat în urmă.
L-am sunat astăzi pe Florian Stoica. Aceeaşi voce caldă, de om bun, educat. Acelaşi bun-simț. Trupa Conexiuni există. Fie are concerte Florian Stoica & Victor Solomon, fie în componența de mare succes a anilor ’90. Au avut şi pauze, dar pentru că România are şi părțile ei bune, s-au reunit şi au agenda plină. Următorul concert va fi la sfârşitul lui aprilie în Hard Rock Caffe Bucureşti.

Atunci când cânți de plăcere şi o faci bine, Dumnezeu e de acord să exiști.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău