Vorbeşte frumos, băi #@¥**×€☆ mă-tii!

0
angry-05.jpg

angry-05.jpg

Ne „inflamăm” instant, de fiecare dată când ceva nu ne este pe plac. Luăm efectiv foc, atunci când cineva are o altă părere. Rezolvăm ceva?

Să luăm câteva exemple publicate de observatorulph.ro în ultimele 24 de ore.
Un tânăr este bătut crunt chiar în centrul Ploieştiului. Omul, de etnie rromă, susține că e nevinovat. Povestea lui pare cusută cu „ață albă”, însă este o declarație pe care şi-o asumă. Urmează să publicăm şi variantele părților implicate, dar şi concluziile anchetatorilor. Cert este că materialul publicat inițial a stârnit un val de reacții, multe dintre ele rasiste, sau violente verbal. Rezolvăm ceva?

Un alt exemplu este al unui cumpărător „țepuit” de comercianții de la Halele Centrale. Evident, în comentarii, mulți se arată indignați, fiind la rândul lor păcăliți. Nu puține însă au fost comentariile în care omului i se spune: „prost eşti tu, pentru că nu ai văzut ce cumperi”. Omul tocmai asta a făcut… a cumpărat, a văzut şi le-a făcut puțină „reclamă” țeparilor, tocmai pentru a-şi ajuta semenii, descriind exact cum se procedează. Dacă s-ar fi întors la comerciant, acesta i-ar fi schimbat marfa pentru a nu amplifica scandalul, însă ar fi plasat-o altuia. Dacă îl blamăm tocmai pe cumpărător, rezolvăm ceva?

Violența, fie ea şi verbală, nu a fost şi nu va fi niciodată o soluție. Chiar dacă nu ne este pe plac o situație, chiar dacă drepturile ne sunt lezate, rămânem fideli căii dialogului civilizat şi soluțiilor legale. Nu putem să „dojenim” o persoană violentă, spunându-i că o călcăm pe cap (chiar dacă primul instinct ne dictează să o facem). Altfel, suntem exact ca cel pe care ne-am supărat. Am rezolvat ceva?

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău