autogara-nord5.jpg

Singura autogară funcțională din Ploiești, cea de la gara de Sud, a fost construită acum mai bine de 30 de ani, pre vremea lui Ceaușescu cum ar spune nostalgicii printre care NU mă număr . Chiar și oile lui Becali se bucură de mai mult respect decât navetiștii noștri.

 

În fiecare zi, de luni până vineri, zeci de mii de oameni vin și pleacă din Ploiești să învețe sau să-și câștige pâinea. După un drum obositor, înghesuiți ca sardinele în microbuze și autobuze vechi și murdare, de multe ori fără un sistem de încălzire funcțional pentru că de aer condiționat nici nu poate fi vorba, sunt aruncați precum vitele pe câmp.

Autogara unde, dacă te taie, te rezolvi printre traverse

 

Mizeriile de terminale improvizate în spatele stației Coreco de la Gara de Sud, pe Găgeni sau la Podul Înalt sunt o rușine pentru autoritățile locale și județene incapabile să amenajeze autogări în care navetiștii să nu mai fie  batjocoriți.

Autogara de la Nord, focar de infecție pentru navetiști

În acest context este bine să știți că Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova au raportat pentru 2016 un excedent bugetar de milioane de euro. Practic, cele două instituții publice nu au apucat să cheltuiască toți banii care au intrat la buget anul trecut. Așadar, ar fi bani. Mai trebuie și voință. Chiar e atât de greu? Dacă cele două instituții s-ar asocia, una cu terenurile, alta cu fondurile, în Ploiești s-ar putea rezolva o problemă cu un impact major asupra celor care plătesc taxe și impozite fără să aibă la dispoziție nici măcar un grup sanitar sau un coș de gunoi...