marius visarion

Veți vedea câte asemănări sunt, dacă stați și observați atent comportamentul politicienilor, între perioada de curtoazie inițială și campania electorală.

 

În campanie 

În primul rând, tu, femeie-alegător, ești pe primul loc în discursul acestuia. Ești ascultată atent, ești privită în ochi, ți se răspunde conform expectațiilor tale. Nu ești contrazisă, ești încurajată sa te deschizi, se crează chiar o aparentă empatie între curtezanul de ocazie și tine.

 

Ești femeia care trebuie cucerită. Te simți frumoasă și importantă. Ți se vorbește frumos, nu te face nimeni găozară, țigancă împuțită, proastă ș.a.m.d

Chiar și atunci când greșești sau ești de-a dreptul năroadă, ți se zâmbește și ești bătută pe umăr cu condescendență, căci greșeala e omenească. 

Ți se deschide ușa mașinii, ți se trage scaunul la restaurant, ți se ține haina, ești ținută de mână etc.  Toate aceste lucruri par atât de frumoase încât te întrebi cum de a dat norocul peste tine!

În pat, căci vei ajunge și acolo, înainte de 11 decembrie, ziua votului, vei fi ”vedeta”! Totul pentru tine! Vei fi atinsă în moduri în care nu credeai că e posibil, vei trăi senzații de neimaginat. Vei avea orgasme multiple iar postludiul va fi un vis. Aproape ireal pentru a fi adevărat! 

Te gândețti că viața fără el nu va mai fi la fel și aștepți cu nerăbdare și emoție ce se va întâmpla după ce-l vei legitima ca ales al tău. Și pui stampila pe el!

Din clipa aia s-a dus dracului totul!

După campanie

Nu mai exiști! Nu mai există ”noi”, există numai el. Nevoile lui sunt prioritare. De fapt, nu mai există decât el, tu trăiești pe lângă el numai pentru a-l satisface pe el și nevoile lui.

Ești contrazisă și admonestată în toate spusele și gesturile tale, zâmbetul plăcut al celui de ieri se transformă într-un rânjet superior.

Nu mai ești invitată la restaurant, nici scoasă la plimbare, banii lui sunt ai lui, iar ai tăi sunt tot ai lui. Te face să te simți nefericită și lipsită de sens. Dacă protestezi și cutezi să gândești, să te întrebi de ce se intâmplă toate astea, de ce ajungi să trăiești de la o zi la alta, iar el să schimbe mașinile și costumele din banii câștigați de tine, îți mai iei și un pulan pe spate. El pleacă în concediu în Bali, tu de duci la nămol la Țintea. Ba, îți mai fura și banii câștigați cu greu!

Spre deosebire de viața de zi cu zi, când divorțul se poate materializa independent de o dată calendaristică, în acest caz, despărțirea va avea loc o dată la 4 ani. Dar nici atunci nu-i sigură!

E posibil să-ti ceară să-l mai lași o dată, iar tu, în bunătatea și naivitatea ta, să-l lași, căci de, îți place flirtul din campanie! Și dacă nu-l alegi pe el, o vei face cu altul! Poate va fi la fel, poate va fi mai rău…

Asta e, ”femeie”, parcă ești blestemată să n-ai noroc! Și de-aia, multe nu se mai ”căsătoresc” pe 11 decembrie sau altcândva. Din ce în ce mai multe! 

Dar pentru ei, “curtezanii” politici, nu-i o problema! Întotdeauna va fi o ”femeie” dispusă să le acorde încrederea.

Soluția? 

“Femeie”, fii bărbată, dă cu el de pământ când greșește, dă-l afară din casă, protestează, nu sta ca proasta cu capul în pământ, pune-l la respect, arată-i că exiști și contezi! Când te fură, reclamă-l la Poliție, ia atitudine. Nu fii proastă, fiindcă asta-i convine de minune!