masca

Poluarea din Ploiești este un fenomen pe care politicienii și implicit autoritățile îl ignoră. Priviți imaginile surprinse, ieri, în Ploiești, cu rafinăriile OMV Petrom și Petrotel Lukoil, apoi lecturați răspunsul DSP Prahova transmis redacției noastre privind impactul poluării asupra sănătății populației. Nu este suficient să semnăm petiții online, ci să protestăm în stradă pentru sănătatea copiilor noștri, dacă a noastră tot a fost compromisă deja!

 

În ciuda acestor statistici îngrijorătoare, Direcția de Sănătate Publică Prahova susține că nu poate se poate face o corelare întrei indicatorii de sănătate (mortalitate, morbiditate) și poluare. 

Otrava din Ploiești pe care nu o vede nimeni

 

Printre motivele invocate se numără inclusiv sistemul deficitar de monitorizare al substanțelor periculoase pentru populație. Reamintim că aparatele de monitorizre sunt sau au fost stricate, Agenţia de Protecţia Mediului Prahova a măsurat calitatea aerului cu staţii portabile. A reieşit că nu sunt depăşite normele de poluare. 

Măsurătorile s-au făcut doar ziua în timpul orelor de program. Oamenii reclamă poluarea din timpul nopţii şi a week-end-ului.

APM Prahova a făcut însă măsurătorile în timpul zilei între orele de program 8:00 – 16:00. Oamenii reclamă însă miros puternic de noxe seara, în timpul nopţii şi, mai ales, în week-end.

Detalii aici: Mobilizare la Ploiești împotriva poluării aerului de la rafinării

Înainte de a citi răspunsul DSP Prahova, iată cum arăta Ploieștiul dumincă după-amiaza, când aproape toți angajații instituțiilor de control și ai autorităților locale nu sunt la muncă.

poluare1

poluare2

raspuns dsp1

raspuns dsp2