Primaria orasului Ploiesti

Astăzi, primarul Ploieștiului s-a văitat că Direcția Economică a refuzat plățile către Apa Nova pentru apa de ploaie, în condițiile în care la o ploaie abundentă orașul se inundă.

Ca și predecesorii săi, Dobre are memoria scurtă. Nu a existat campanie electorală în care candidații, la Primăria Ploiești sau Consiliul Local Ploiești să nu promită eliminarea taxei pe apa de ploaie. 

Apa Nova primește o avere de la Primăria Ploiești pentru apa de ploaie

Culmea, ultima inițiativă de acest fel a aparținut grupului de consilieri PNL, adică exact partidul care l-a nominalizat pe Dobre în cursa pentru Primăria Ploiești.

Mai mult, la nivelul Consiliului Local Ploiești s-a înființat și o comisie de renegociere a contractului cu Apa Nova pentru eliminarea acestei taxe plătită de populație.

Vezi AICI hotărârea respectivă.

Evident, taxa nu a fost eliminată, iar ploieștenii plătesc apa de ploaie de două ori: o dată pe persoană fizică, cum ar spune Vanghelie, iar a doua oară de la bugetul local, Dobre spunând că primăria datorează 1,4 milioane de lei operatorului pentru apa meteorică.

 

P.S. Faptul că mulți consilieri se regăsesc pe ștatele de plată ale operatorului apa Nova este o coincidență și nu conflict de interese, nu?