ecotaxa

Voi nu v-ați săturat să luați plasă, la propriu?

 

10 bani. Atât costă eco-taxa percepută de stat comercianților. Unii, puțin la număr, introduc costul în prețul de la raft sau, pur și simplu, la pierderi asumate pentru imaginea brandului. Alții, majoritari, ți-o vând la prețuri de până la 10 ori mai mari decât eco-taxa. 

Spre necazul unora, nu stau prost cu banii ca să mă plâng că dau 50 de bani sau 1 leu pe o pungă de plastic al cărui preț de producție nu sare de 5 bani, însă aici e vorba de un  principiu: de ce să îți fac reclamă, pe banii mei, cumpărându-ți punga pe care îți inscripționezi brandul mare cât China?

 

Și, ca să vă dau și un exemplu, la ultima vizită din Dechatlon am ieșit din magazin cu adidașii în mână, spre surprinderea celor care gândeau, probabil, că săracu ăla n-a avut una de-un leu pentru o sacoșă...

P.S. Îi asigur pe ecologiștii care se vor revolta la citirea acestui text că nu arunc pungile de plastic pe geamul mașinii, ci am grijă să ajung la unul dintre puținele locuri amenajate pentru colectarea selectivă a deșeurilor.