dobre

Ca și în cazul predecesorilor săi, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, încă mai beneficiază de o perioadă de probă în care ar trebui să ne convingă nu doar că este plin de bune intenții, ci că este în stare să facă și treabă.

 

Fotografia alăturată, postată pe pagina sa de Facebook ca suport foto pentru o postare în care se laudă cu marea curățenie de vară-toamnă, spune multe.

Nu mă consider un specialist în interpretarea unei imagini (umeri căzuți, mâini în buzunare, peisaj dezolant), dar cred că mesajul transmis poate fi următorul:

 

La naiba, ce mi-o fi trebuit primărie?
sau
Ce vrea nenea ăsta de la mine? 
sau
Nu trec de gardul ăsta mort, că viu nu prea arată, ca să nu mă înțepe vreo căpușă.

Cu excepția episodului mărcii Petrolul, în care a vrut să-și atragă de partea sa galeria, Adrian Dobre pare un primar care a..înfrânt.

În ciuda crizei financiare des invocate, nu este nevoie de sume uriașe pentru ca:
- rețelarii să nu-și mai bată joc de șoferi: Apa Nova a distrus strada Văleni, una intens circulată. Majorarea amenzilor prin hotărâri de consiliu local și aplicarea lor ar scurta durata șantierelor și, implicit, pagubele ploieștenilor.
- polițiștii locali să fie mult mai prezenți în stradă, pentru a sancționa faptele anti-sociale. E suficient să te uiți pe comentariile postate pe pagina de Facebook a primarului ca să-ți dai seama că e o problemă de ordine publică.
- nu cred în imaginea cu Boc trăgând la coasă, dar o comandă la SGU pentru eliminarea bălăriilor din Parcul Municipal Vest nu ar strica.
Mai departe îi las pe cititorii observatorulph.ro să vină cu propuneri pentru o bună guvernare locală a Ploieștiului.

P.S. Pentru startul ezitant din administrația locală, Dobre are un alibi pe care mulți ploieșteni nu-l știu: majoritatea în Consiliul Local Ploiești este formată din PSD și ALDE. Asta nu-l împiedică să vină cu proiecte bune, care să nu poată fi refuzate de opozanții săi. Nu de alta, dar pentru toate problemele alegătorii știu că numai primarul e de vină!

 

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...