ilieoana

Stadionul ”Ilie Oană” a fost proiectat și realizat pentru echipa de fotbal Petrolul Ploiești. A devenit în scurt timp una dintre arenele de atracție din fotbalul românesc, nefiind foarte greu să-și dobândească supranumele de OZN Arena, din moment ce România se poate mândri cu maximum 5 stadioane adevărate, demne de 2016!


După ce municipalitatea ploieșteană nu a știut să-și protejeze în niciun fel echipa de fotbal Petrolul, pe care a dat-o cu lejeritate unuia care a băgat-o în faliment, acum pare că nu vrea, nici în ruptul capului, să ajute la reconstrucția Petrolului. Asta în condițiile în care noua echipă a Petrolului nu stă cu mâna întinsă la primărie să primească bani, ci doar cere să fie lăsată să joace în casa ei, pe Ilie Oană.

Pentru că noua structură a Petrolului are bani în cont doar din donațiile petroliștilor adevărați a cerut ca tariful pentru închirierea stadionului Ilie Oană să țină cont de situația financiară actuală. Mai mult, conducerea noului Petrolul a propus și o variantă în care să cedeze CSM-ului, administratorul arenei Ilie Oană, un procent din vânzarea de bilete și abonamente!

Cum ”marele” Consiliu Local al Ploieștiului nu poate fi convocat să rezolve situații de urgență (Petrolul ar trebui să joace primul meci acasă pe 27 august!), până acum singura reacție oficială a apărut de la viceprimarul Cristian Ganea și a fost una de toată jena:

”Este normal să existe un tarif acoperitor al cheltuielilor şi cu o mică marjă de profit. Indiferent cât iubesc sportul trebuie să existe un tarif care să acopere cheltuielile de întreţinere a arenei sportive. Dacă era echipa CSM Ploieşti discutam din altă poziţie” - a declarat Ganea pentru deprahova.ro

Vrea, cumva, Ganea să convingă pe cineva că Ploieștiul are mai mult de câștigat dacă nu i se dă voie deloc Petrolului pe Ilie Oană? Nu ar mai fi întreținută arena, sau cum?

Adevărul este că finalul declarației spune totul: dacă tot nu a ieșit cu noua echipă a Petrolului cum au vrut ”ei”, nici nu mai vor să facă nimic în sensul ăsta! Chiar dacă sunt ”petroliști de mici”!