Claudius Dociu

“S-or simte bine” aleșii noștri văzând cum ne bâzâie muștele prin oraș și cum puricii execută săritura lui Drăgulescu pe pielea vizitatorilor parcurilor din municipiu?

 

Sau sunt prea prinși cu ascultatul buruienilor care cresc printre șinele de tramvai de pe Șoseaua Vestului? Ori poate li se trage de la soarele care i-o fi bătut pe unde a putut când au vizitat Parcul Municipal, mândrețea aia de oază pentru porcii din zonă?

Nimic din toate astea nu pare, însă, să-i deranjeze pe aleși în acest miez de vară, astfel că trebuie să ne descurcăm fiecare cum putem.

 

Vom lua așadar parcurile cu asalt înarmați cu pliciuri și protejați cu Autan, vom rupe buruienile dintre șinele de tramvai și vom sădi în locul lor flori, ca vajnicii mineri ai anilor ‘90, așteptând în tot acest timp cu răbdare să se întoarcă reprezentanții noștri din vacanță pentru a se ține de promisiunile din campanie.
Deși, după cum se prezintă situația, n-ar trebui să ne facem mari speranțe. Oricum, mulți dintre ei sunt tot ăia care în mandatul trecut au reușit să facă praf și orașul și bugetul, împovărându-ne cu niște datorii ce ne vor da usturimi prin buzunare multă vreme de acum înainte.

Asa că tot de noi depinde să schimbăm lucrurile în bine și să-i încurajăm și sprijinim pe cei care, sătui să se bazeze pe politicieni, au trecut la fapte.

Cum a făcut, de pildă, Ionuț Urzeală, care, după lupte seculare care au durat cam jumătate de an, a obținut toate hârtiile necesare pentru a le da o nouă înfățișare transformatoarele din oraș. Nu vă imaginați acum c-a fost singur singurel în bătălia asta cu birocrația și, îndeosebi, cu inerția. I-a dat un (a)vânt binemeritat și Cercul de Donatori Ploiești, unde s-au strâns astă iarnă primii bani pentru acest proiect, însă, evident, meritul este mai ales al său, pentru că nu s-a dat bătut.

E ceea ce ar trebui să  învățăm cu toții din astfel de exemple: oricât de greu sau chiar imposibil pare să faci lucrurile să se miște într-un sistem anchilozat și corupt, dacă nu stai cu mâinile în sân și mai știi și să spui ce vrei să faci, vei găsi și oameni dispuși să te ajute! Oricât s-ar necăji unii pe tema asta, încă există pe ici, pe colo, oameni de bine fără epoleți , bâte și lămpașe, capabili să-i ajute pe cei care luptă pentru visul lor!

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...