edi moldovan

Mereu mi-a plăcut ”Ferma animalelor” pentru că viața din Ploiești și din România a fost sufocată, în permanență, de inechitate. Și nu îmi fac nicio iluzie că va fi altfel în următorii ani!

 

Într-o astfel de societate, dacă nu ești al lor, ești împotriva lor!

Ceea ce se întâmplă acum la Clubul Sportiv Municipal, condus de Cezar ”Napoleon” Stoichiciu, pare a fi o transpunere actuală a romanului lui Orwell (Napoleon, de la personajul romanului, domnule Stoichiciu, să nu vă cadă ”coiful”, gândindu-vă la vreo alăturare cu Bonaparte al Franței!)

 

Bref, Stoichiciu a fost numit director la CSM, la finele anului trecut, neavând nicio calitate pentru un astfel de post, decât aceea că ”a fost rândul lui”, ca să spunem așa!

Dacă există cineva care l-a cunoscut pe actualul director al CSM-ului ca pe un pasionat al sportului, până să vină la club, retrag tot ce spun și îmi fac ”mea culpa”.

Bun, ar zice unii, nu e nevoie să fie vreu cunoscător al sportului, atât timp cât e un bun manager! Admit și asta, deși cred că e normal ca un șef al sportului ploieștean să aibă legătură și cu sportul, zic! Bun, admit, să zicem, că a fost numit pentru că e un bun manager! Ce l-a recomandat pentru statutul ăsta, din moment ce a venit de la Poliția Locală, după un ditamai scandalul, care l-a avut în prim-plan pe Stoichiciu, privind achiziția unui soft nefuncțional? Nici asta nu contează, ar zice unii. Admit și asta! Hai să vedem, concret, cât de bun manager e Stoichiciu, de când a venit la CSM!

Când a venit, a dat drumul la câini și i-a asmuțit asupra fostei directoare, Luminița Albu, că ar fi făcut jaf din banii publici ai CSM-ului! Așa cum a făcut și Napoleon, în Ferma animalelor: și-a pus câinii la lucru! Nu contest că Albu a greșit, asta fiind evident, dar nu atât de grav, cum ar vrea unii! În discuție, aici, este maniera de lucru a lui Stoichiciu.
După ce a rezolvat asta, omul nostru a prins gustul puterii. A văzut că  poate face lucruri la care nici nu visa acum 10 ani când amenda cerșetorii din oraș!

Și, probabil fără să-și dea seama, că nu pot crede că a făcut-o cu bună știință, a început un altfel de ”jaf” la CSM, tot din bani publici. Din cheltuielile CSM -ului pentru lunile mai-iunie 2016, puse la dispoziția presei de primarul Dobre, se pot trage multe concluzii. Detalii, într-un alt material! Acum, argumente:

Centrul de Copii și Juniori de la Petrolul

Stoichiciu pozează în salvatorul Centrului de Copii și Juniori de la Petrolul și mai și spune, cu emfază, că putea rezolva problema cu mult timp înainte dacă era consultat! De doctor, poate! Altfel nu îmi explic de ce l-ar fi consultat cineva pe Stoichiciu, despre care oamenii de sport știu că el nu are nicio treabă cu fenomenul! Apoi, faptul că acești copii ar putea ajunge la CSM a fost anunțat de Răchită de acum trei săptămâni! De ce nu a ieșit Stoichiciu acum patru săptămâni să spună că ia el copiii? Nu primise verde? De la conștiința lui, nu de la altcineva, să ne înțelegem!

Spune că va lua toți copiii Petrolului, dar organigrama clubului  prevede ca fiecare grupă să aibă câte un antrenor! Va putea antrena un singur om grupe de 50 de copii?

Apoi spune că are trei terenuri de antrenament pentru ei. L-a luat în calcul și pe cel de la Strejnic, al știe dumnealui cui?
Ca să nu mai spun că e de râs să te lauzi că la peste 200 de copii pui la dispoziție trei terenuri!
În plan sportiv, pur sportiv, puștii Petrolului, dacă ajung la CSM nu vor progresa din meciurile ”tari” cu echipele de copii de prin județ, CSM nefiind afiliat la FRF!

PFA-urile antrenorilor și coordonatorilor

Intersant este faptul că Stoichiciu, cu ajutorul propagandei, ca Napoleon în romanul amintit, a indicat-o pe Nicoleta Crăciunoiu, directoarea Direcției Economice din Primăria Ploiești, că nu se pricepe la sport și d-aia a blocat plățile. A uitat să spună, însă, că el le-a ”propus” tuturor antrenorilor și coordonatorilor să își facă PFA-uri, dacă vor să își ia salariile!

Apoi, tot cu propaganda, a vrut să inducă ideea că Răchită a pus-o pe directoare să facă asta, că vrea să distrugă sportul ploieștean! De parcă Nicoleta Crăciunoiu ar fi ascultat de ordinele lui Răchită!Acum, mai nou, tot propaganda lui Stoichiciu a arătat contractul lui Răchită, în care se vede limpede că Vivi nu avea niciun drept să îi ceară asta directoarei, nici dacă ar fi vrut!  În traducere, ați făcut ceva de genul: ”Răchită e capul răutăților, dar avem dovada că nu e! Bravo, cum v-ați dat voi cu tesla….

Stoichiciu nu ar trebui să uite că Nicoleta Crăciunoiu, aceeași directoare pe care vrea el s-o scoată țap ispășitor, s-a mai opus unuia, iar arestată nu e ea!

Vă place baschetul, domnule director?

Oamenii din club ar spune că da! Bine, e dreptul dumneavoastră și chiar m-aș bucura să vă placă vreun sport! Pe bune, nu doar așa ca să stați în tribune și să vă uitați la obiectiv când vi se face poză!

Acum, și eu aș crede că vă place, că prea ați făcut din secția asta o ”ghilotină” a cheltuielilor la CSM. Dacă știați că bugetul secției de baschet masculin, aprobat în Consiliul Local, în februarie, este de 450 000 de lei, cum ați negociat ca doar un singur jucător să ia 30.000 pe lună? Și cum de ați mai adus o sumedenie de alți jucători, și înainte de promovare, dar și după?
V-ați bazat mult pe rectificarea bugetară, este? Că doar așa face un bun manager! Mai ales într-un an în care bugetul Ploieștiului este afectat!
Da, e limpede pentru mine, vă place baschetul! Mai mult decât handbalul, de exemplu, chiar dacă vă lăudați cu echipa feminină care va juca în cupele europene! Știați că aveți în echipa asta trei vicecampioane mondiale care nu au 39 de ani și nici nu câștigă atât cât câștigă preferatul dumneavoastră de la baschet?

Asta în ciuda faptului că ele, la nivel de echipă națională, au făcut performanță, în vreme ce baschetbalistul dumneavoastră nu a câștigat nimic cu naționala?
Nu cumva cheltuielile de la baschet sunt o risipă de bani publici? Sau v-a mințit cineva că echipa va lua titlul sau Cupa?Vă place baschetul, deși tot mai mult vă place puterea, ca lui Napoleon al nostru!

În încheiere, vă recomand să citiți ”Ferma animalelor” și veți vedea și dumneavoastră câte asemănări găsiți cu activitatea de la CSM!O să vă placă finalul la nebunie, vă garantez! Cam cât i-a plăcut și lui Stalin!

 

Social
  • Marți, 19 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Cros umanitar la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești

Asociația Un Strop de Fericire și Centrul de tineret și voluntariat Youth Hub AUSF organizează sâmbătă, 23 septembrie 2017, începând cu ora 10.00,  crosul umanitar Run for Future, în parcul de la...