pokemoni ploiesti

Ce nebunie, dom’ne, cu pokemonii ăștia… Eu, unul, sincer vă zic, n-am crezut, da’ când l-am văzut cu ochii mei cum se holba de după birou mi-am schimbat părerea. Întâi m-am speriat, mai să-mi fac și cruce și să-mi scuip în sân, da’ eram prea deshidratat să fac toate astea… Așa că m-am uitat eu mai bine și mi-am dat seama că alea erau urechi, bată-le vina, nu coarne de drac.

 

Dar să știi că ai naibii,  Doamne, iarta-mă!, sunt mulți și  ascunși unde nici nu te gândești. Dimineața mi-era și teamă să mă dau jos din pat să nu calc vreunul. A, nu că mi-ar fi mie prea dragi, da’ nici așa, să-i strivești ca pe gândaci nu se face.. Mai ales că poți sa-i crești așa, pe lângă casă, ca pe găini, să îi îngrași, ca pe porcii ăia din parcul nou și, cine știe, când se ivește ocazia, să îi dai la schimb pe te miri ce.

În fond, ce mare lucru? Nu trebuie nici măcar să le strângi pâine uscată sau să le cumperi hrană specială, ca broaștelor țestoase..  Ăștia mănâncă ce apucă, puțin curent la tavă, niște tărâțe virtuale și gata, nici nu știi când s–au făcut mari, buni de dat plocon la nași sau dar la doctori, să nu mai stea să facă poze cu viermii de pe pacienți,

 

Nu că am dreptate? Unde mai pui că nici nu trebuie să-ți faci griji pentru ei, nu ca la tamagucii ăia de pe vremuri, că de aia dacă n-aveai grijă să-i legeni la culcare și să le dai să mănânce ce le plăcea lor, una-două te trezeai cu crucea pe ecran. Ăștia, nu, cum îi lași, așa îi găsești, ba chiar mai mari și mai frumoși, de îți vine să-i pupi pe obrăjorii aia pufoși.

Mai ales că, daca n-ar fi fost ei, cine știe ce gânduri ne mai cuprindeau cu atâtea vesti despre încălzirea tărâței globale în omenire, de la brexit și atentate, la lovituri de stat și mai știu eu ce. Noroc cu pokemonii, c-altfel o luam din loc cu toții. Așa, stăm cuminți și serioși si îi adunăm de pe coclauri și din livezi toată vara să-i punem la colecție cum puneam pe vremuri fluturii în insectar.  Iar când o veni toamna, vedem noi ce s-o mai inventa. Nu c-ar fi bai, că și dacă nu se mai inventează nimic, mustul tot se face! Pe locuri, deci, fiti gata, Pokemon Go!

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...