simona

Decizia Simonei Halep de a nu participa la Olimpiada pe motiv de... tantari a trecut oarecum neobservata printre atentate si lovituri de stat.

Departe de mine gandul de a  judeca intr-un fel sau altul optiunea Simonei .  Prin luarea acestei hotarari, este clar ca pe termen scurt si mediu, imaginea ei va avea de suferit .

Si in mod sigur constanteanca  a luat in calcul aspectul asta .In antichitate, campionii olimpici intrau in cetate printr-o gaura facuta in zid.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Era un mod simbolic de a transmite ca cetatea nu avea nevoie de ziduri, cu  asemenea eroi printre locuitorii sai.
Olimpiadele nu sunt despre recorduri, medalii si glorie. Sunt despre eroi si povesti . Simona a ratat deliberat ocazia de se transforma dintr-o tenismena buna intr-o poveste frumoasa.

Pe de alta parte, povestile sunt ca vinul . Mai bune pe masura ce se invechesc. In 1956 la Melbourne, Nicolae Linca a castigat aurul olimpic invingandu-l in finala pe irlandezul Frederick Tiedt.

A boxat cu mana dreapta luxata , avand ca prim adversar durerea atroce. In cartea "Mirajul ringului", singurul roman campion olimpic la box spunea despre meciul care s-a transformat in poveste:

„Durerea mâinii îmi înceţoşase vederea şi chiar judecata. Pauză. Aş vrea să spun că am ajuns la capătul puterilor, dar simt că n-am dreptul să spun asta. După câteva lovituri, mâna dreaptă mi se pare un simplu ciot la capătul căruia se află o mănuşă cu plumb. Urechile îmi ţiuie, genunchii îmi tremură şi văd, în loc de unul, doi adversari. Nu-i nimic! Voi da în amândoi. Şi de-o mai apărea unul, mă voi lupta şi cu el”.

A castigat un aur olimpic, boxand cu o mana si trei inimi.  A intrat in cetate printr-o gaura in zid si in inimile nostre prinse definitiv cu garda jos in fata unui asemenea gest. Sunt sigur ca despre viitoarele performante ale Simonei se va vorbi cu mandrie si de acum inainte. Din pacate nu cred  ca se va povesti vreodata...