juniorifcp

Prinși în vâltoarea evenimentelor care se petrec în jurul echipei noului Petrolul, copiii și juniorii care au activat la centrul clubului au cam fost ignorați.

 

Ce e de făcut pentru micii fotbaliști care au jucat până acum pentru Petrolul și care vor să practice sportul acesta în continuare?

Prima variantă ar presupune ca grupele, așa cum au fost ele la Centrul de Copii și Juniori de la Petrolul, să treacă la CSM Ploiești. Cu mențiunea că, foarte probabil, demersurile în acest sens vor începe după schimbarea lui Stoichiciu din funcția de director al CSM, adică de la finalul acestei luni.
Un nou director care să fie de acord cu aceste mutări și să obțină, apoi, și un buget mărit pentru secția de fotbal, ar putea rezolva problema, cu necesitatea armonizării structurii existente acum, Petrolul având nouă grupe de copii și juniori, iar CSM doar șapte!

A doua variantă ar fi ca, prin hotărâre de Consiliu Local și în conformitate cu legea 69 din 2000, Legea Sportului, să se înființeze o academie ploieșteană de fotbal, finanțată de la bugetul local, structura de bază urmând a fi formată din grupele de la Petrolul, la care se pot alătura grupele de la CSM și de la alte entități cu specific de fotbal juvenil din Ploiești. Bugetul ar presupune plata antrenorilor, a vitaminizării corespunzătoare, a medicamentației, a organizării meciurilor, a deplasărilor și a echipamentului necesar, astfel încât părinții să nu mai bage mâna în buzunar doar pentru că vor copiii să facă fotbal! Nu ar fi nevoie de un buget foarte mare (comparativ cu alte ”investiții” ploieștene) pentru așa ceva și s-ar asigura o construcție pe termen lung, care să producă talente fotbalistice la Ploiești.

 

Că unii vor spune că viitorul Petrolul Ploiești va fi un club european, cu un Centru de Copii și Juniori modern, este o altă discuție și, probabil, vor trece ani până se va ajunge, dacă se va ajunge vreodată la așa ceva! Important este ce se poate face acum, că puștii cu talent la fotbal pe care-i are Ploieștiul trebuie să aibă unde să facă asta, organizat!

Probabil unii vor găsi și alte variante, (că face Juventus Torino Academie de fotbal la Ploiești, că e bine la Petrosport, bla, bla) unele dintre acestea urmând să fie transmise părinților ”anunțați” să participe astăzi la întâlnirea de la stadion. Că doar nu e pentru toată lumea! Dacă era, știau toți de ea!

UPDATE

 

Întâlnirea pe tema grupelor de copii și juniori de la FC Petrolul va avea loc mâine, 15 iulie, de la ora 11.00, la stadionul Ilie Oană, la ea fiind invitați să participe toți cei interesați.

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....