politisti 680x365

Anul ăsta, prin mai, un polițist din Ploiești ajunge la Județean cu mâna ferfeniță după ce este mușcat de un dement băut. Grozăvia s-a întâmplat  în fața clubului Koshin din Nordul Ploieștiului. Avusese loc o altercație între clienții barului, una dintre victime sună la 112, Poliția intervine cu un echipaj, are loc o discuție care degenerează într-o îmbrânceală moment în care polițistul decide că a venit momentul să scoată cătușele.

 

Așa legat cum era, bețivanul se răsucește și-și înfige dinții în mâna agentului. Pe scurt: ăsta ajunge la secție, iar polițistul la spital. Cum era și normal, agresorului i se întocmește dosar penal pentru ultraj și trimis la instanță cu propunere de arestare. Judecătorul, ce să vezi, consideră că nu e rost de gratii și îi dă drumul dementului pe motiv că polițistul era însoțit de jandarmi, iar lupta n-a fost chiar dreaptă, adică, ăla mic și neapărat, iar polițaiul ditamai omul cu armă și jandarm. Parchetul contestă decizia la instanța superioară care zice la fel ca prima: bețivanul, la domiciliu, că nu e chiar un pericol public, o fi băut și el nițel mai mult. Liniște apoi.

Ieri aflu că la Breaza, doi tiriplici, frați, dintre care unul angajat la o societate de pază și protecție, au fost reținuți după ce s-au încăierat în fața unui magazin din Nistorești. Ba mai mult, unul dintre aștia, bodyguardu' cum ar veni, a fost și arestat preventiv de către Judecătoria Câmpina. De ce? întreb și eu la surse. "Și-a scos organu' la organ și l-a înjurat de mamă".

 

Cum a fost treaba: în weekend, cei doi frați se duc la magazinul cu pricina și cer de băut. Consumă în fața chioșcului și se fac praștie. Vânzătorul le cere să se care de-acolo așa că începe scandalul. Vine Poliția, iar nervii se încing de-a binelea. Se ajunge la morți și răniți, la  tot arsenalul de înjurături și amenințări, iar, spre final, badygardu' consideră că își poate face nevoile direct pe omul legii. Toată scena este filmată cu telefonul mobil de către unul dintre polițiști, iar imaginile ajung probă în instanță. Procurorul cere cătușe, iar judecătorul aprobă. De data asta, cererea de arestare s-a judecat la Câmpina, nu la Ploiești, ca în cazul de mai sus.

Concluzia este una singură: muști mâna organului, te lasă liber, scoți organul la organ, te bagă la beci.