accident grav

Când vine vorba de accidente rutiere, poliția găsește imediat vinovatul de serviciu: șoferul. Ba a condus cu viteză, ba a făcut o depășire periculoasă, ba a adormit la volan. NICIODATĂ de vină nu este infrastructura rutieră de rahat.

 

UPDATE Poliția a amendat CNADNR pentru capcanele mortale de pe DN 1A

Duminică seara, din cauza blocajului de pe DN 1, dintre Predeal și Comarnic, am fost nevoit să circul pe DN 1 A, Săcele-Cheia. 

Odată cu lăsarea întunericului, plăcerea condusului a fost înlocuită brusc cu spaima de a muri într-un accident rutier. Eu și familia mea.

 

Nu există niciun fel de marcaj rutier (sărăciilor de la CNADNR, la câți bani vă dăm nu se găsește o găleată de var reflectorizant?), parapeții lipsesc cu desăvârșire, astfel încât riscul de a te trezi în decor este uriaș. 

În orice țară normală, transformarea unui drum, mai ales național, într-un risc major de accidente s-ar transforma rapid într-un dosar penal, iar administratorii drumului ar ajunge după gratii.

La noi, cei cu funcții de conducere au grijă să-și acopere cururile cu hârtii și ștampile, în timp ce șoferii plătesc: impozit pe mașină, taxa de mediu, acciza la carburanți, rovinietă, taxa de autostradă, taxa de pod, RCA etc.

 

P.S.: În timp ce scriu aceste rânduri, iar prefectul, șeful CNADNR și șeful Poliției Rutiere își beau, liniștiți, cafeaua, cineva mai moare sau este rănit grav într-un accident rutier. Sunteți bine, domnilor?