panou1

Ploieșteni, dacă vreți să urmăriți meciurile de la Euro 2016 pe un ecran uriaș mergeți în satul Pleașa, la 10 km de orașul vostru. Primăria Ploiești n-a fost în stare să facă așa ceva..

 

Prietenul și colegul Bubanu Prahoveanu mi-a dat în această dimineață link-ul de la următoarea postare pe Facebook a unui localnic din comuna Bucov: "Intr-un sat, in care alegerile electorale s-au terminat ne este pusa la dispoziție vizionarea unui "regal" de fotbal. E vorba despre Pleașa ... multi vor zambi sarcastic , dar cei ce înțeleg fotbalul vor realiza ca e ceva in plus! BRAVO celui CARE A ORGANIZAT !"

Dincolo de meritul celui care a făcut acest gest pentru localnicii din Pleașa și care preferă anonimatul se ridică întrebarea: "Desenații din Primăria Ploiești de ce n-au fost în stare să facă așa ceva, mai ales că România participă la Euro 2016?"

Știu, îmi vor sări în cap tot felul de îmbuibați din administrația locală, care îmi vor transmite că trebuia făcută licitația, că nu sunt bani, etc.

 

Le voi răspunde, ca și în cazul iluminatului festiv de sărbători, care i-a luat tot prin surprindere cu o întrebare retorică: Băăăă, nu știați că Euro 2016 are loc în iunie-iulie? 

Montarea unui panou în centru, în parcul de la Sala Sporturilor, pe stadionul Ilie Oană, oriunde în orașul ăsta trist și gri putea fi un prilej de adunare pentru suporterii naționalei de fotbal și nu numai. Mai trânteai câteva terase, fie și cele aparținând prin interpuși unor foști și viitori consilieri locali, și totul era ok!

Din păcate, la Ploiești am auzit replica "Nu se poate, domnule!" de zeci de ori în ultimul patru ani.

 

La Cluj se organizează Festivalul Untold. Pe Ilie Oană nu se poate!

La Sibiu se organizează Festivalul de teatru în aer liber. În centrul civic al Ploieștiului nu se poate!

Dacă nici viitorul primar, Adrian Dobre, nu va înțelege că gesturile mici și nu vorbele mari contează pentru ploieșteni, atunci chiar nu se mai poate!

 

sursa foto: Facebook

 

panou1