Claudius Dociu

Dacă unii se declară mândri că sunt contemporani cu realizările actualei administrații locale, eu nu pot să mă simt altfel decât stânjenit că sunt contemporan cu astfel de personaje, al căror tupeu sfidează nu numai bunul simț, dar și inteligența alegătorilor ploieșteni.

 

Nu de alta, dar să susții, la finalul unui mandat cu trei primari (unul – acuzat de corupție,  altul – de incompetență și al treilea - de legături cu personaje cel puțin îndoielnice)  si cu pagube de milioane de euro pentru bugetul local, că ar trebui să le fim recunoscători autorilor acestui dezastru, este tot ce îi mai lipsea unei campanii care ar putea intra în istoria recentă, fără nici un dubiu, drept cea mai  lipsită de fairplay.

N-am văzut în ultimii 26 de ani atâta abjecție într-o campanie la Ploiești  cât am văzut în aceste săptămâni. Nici n-am crezut de altfel că,  într-un oraș mic, în care vrei, nu vrei, trebuie să conviețuiești inclusiv cu adversarul tău politic, cineva poate merge până acolo încât să îi atace într-o manieră incalificabilă familia oponentului. Iată, însă, că România rămâne locul unde nimic nu e imposibil, iar Ploieștiul – o mică Românie. Asta, evident, când nu este noul Caracal!

Un Caracal în care, însă, in locul ploștilor/proștilor, din căruță s-au răsturnat ticăloșii. Mai inteligenți sau mai grei de cap, grupați într-o tabără sau alta, tot ce-și doresc e să rămână la masa unde se fac jocurile. Sigur, nu e ușor să-i deosebești de ceilalți, fiind îndeajuns de  vicleni încât să fi învățat să se  ascundă  în spatele unor vorbe meșteșugite sau, când nu pot face asta, în dosul unor personaje populare. Cum, însă, nici noi n-am trăit degeaba în această perioadă, sper să fi învățat la rândul nostru că,  privind dincolo de aparențe , putem vedea adevărata față, atât a oamenilor, cât și a faptelor. Și, chiar dacă, poate, nu reușim încă să facem diferența  dintre bine și rău, avem cel puțin capacitatea de a deosebi răul cel mare de cel mai mic!