john cristea

I-am cunoscut, pe ei, pe cei 13 candidați la funcția de primar al Ploieștiului și am reușit să pun la punct poate cea mai obiectivă campanie de informare a tinerilor care își doresc schimbarea în Ploiești.

 

Au fost candidați după care am alergat prin tot orașul, candidați care m-au ținut în așteptare 3 săptămâni și alții care și-au permis să stabilească o întâlnire cu mine chiar a doua zi. Sunt multe povești de spus, dar cred că cea mai bună soluție e să vă faceți chiar voi o părere și să îl alegeți pe acela care are calități absolut esențiale pentru ca orașul ăsta să iasă din molozul în care se scaldă fără rost și la costuri exorbitante.

Acest text îl scriu în special pentru tinerii care au drept de vot, adică au împlinit vârsta de 18 ani și au impresia că pe 5 iunie nu se întâmplă nimic interesant, că e doar o altă duminică, plină de plictiseală și că doar Facebook-ul ar putea aduce un plus de culoare acestei vieți. 5 iunie e o zi pe care candidații o așteaptă cu sufletul la gură. 5 iunie e un moment de cotitură pentru toate cele 13 fețe care promit și speră să se țină de cuvânt. 5 iunie reprezintă o reglare de forțe și presiuni, o certitudine și un nou început. Ne putem afunda și mai tare, mai ales dacă nu ne exprimăm votul. Sunt unii care încă merg pe ideea că un vot în plus nu e cine știe ce în ecuațiile politice, însă, voturile, bune, rele sau anulate, sunt parte din pulsul societății.

De ce am realizat acest proiect? Pentru că mi-am propus să ofer o alternativă transparentă și eficientă de informare a publicului din Ploiești. Pentru că nu suport să stau și sa privesc măcelul redacțional și pentru un plus de bine pentru cel puțin 4 ani.

 

Nu știu ce veți găsi la porți străine, ce v-au promis bannerele din precampanie, ce ați prins din vorbele candidaților aruncate prin mai toate cartierele din Ploiești, dar cred că acum există șansa unei informări corecte, fără nicio influență, fără nicio publicitate sau șpagă cu obligații la purtător.

Și în toată obiectivitatea pe care încerc s-o inserez în acest proiect, afirm că mi-am creat antipatii pentru mulți dintre cei care visează biroul de primar. Da, sunt eu mai sensibil și pretențios, dar e doar părerea mea.

E posibil să n-aveți pe cine vota, implicit să vreți să stați acasă, în canapea, fără să faceți vreo mișcare. Dar nu, asta nu va schimba nimic. E important ca cei 13 candidati să se teamă de ce spune cetățeanul! Cetățeanul ești tu și e important ca pe 5 iunie să-i obligi să fie oameni!

 

Promisiunile celor 13 candidaţi la funcţia de primar pentru tinerii din Ploieşti [VIDEO]