Patru morți și zeci de suspecți de gripă. Nu îi mai spun porcină pentru a nu fi acuzat că induc panică în populație. Acesta este bilanțul unui început de epidemie, pe care autoritățile din Prahova îl ignoră.

 

Zilele acestea, telefonul a sunat non-stop, iar mail-ul redacției s-a umplut de mesajele disperate ale oamenilor care aflau că rudele lor, internate la județean mureau sau erau intubați la terapie intensivă după ce au fost diagnosticați cu gripă.

Cu excepția unor comunicate ale spitalului și a unei informări transmise de DSP Prahova, subiectul nu a existat pe agenda publică.

Și în acest caz, autoritățile fac ce știu mai bine: tac!

 

Numărul victimelor ar putea crește dacă cei plătiți din bani publici să asigure sănătatea populației nu vor demara de urgență o campanie de informare a populației.

Părinții au dreptul să știe că dacă își trimit copiii la școală sau grădiniță riscă să ajungă la spitalul de boli infecțioase!

Prefectul, președintele consiliului județean, directorul DSP, inspectorul șef școlar sunt obligați să asigure populației accesul la informație!

 

Cât ar costa ca documentul de mai jos să fie multiplicat și distribuit în școli și grădinițe? Două topuri de hârtie și o imprimantă!

Nu aveți așa ceva? Redacția observatorulph.ro se oferă să sprijine financiar campania de informare a populației din Ploiești cu privire la prevenirea răspândirii gripei!

P.S. Nu am nimic cu medicii de la județean, dar când îi administrezi antibiotic unui bolnav de gripă, iar acesta moare pe patul de spital, cum se numește asta?