primaria ploiesti scrisori primar

Cu siguranță, nu sunt singura persoană care a primit o scrisoare de la Serviciul Public Finanțe Locale în care era precizat cuantumul impozitului din 2016 pentru locuință, dar și pentru terenul de sub aceasta. Am trecut cu vederea suma care este mai mare față de anul trecut, în ciuda asigurărilor că, la Ploiești, nu vor fi majorate impozitele. Dar m-a intrigat faptul că alături de adresa SPFL am găsit și o scrisoare a primarului interimar Cristian Ganea, care spunea că nu vrea să dea vina pe nimeni în cazul proiectelor din fonduri europene nefinalizate la timp, fapt care a condus la păgubirea bugetului local cu aproximativ 100 de milioane de lei.

 

În primul rând n-am înțeles de ce din bugetul local trebuie să suport și eu, ca și contribuabil, ca de altfel și restul ploieștenilor plătitori de taxe și impozite, costul hârtiei pentru scrisorile primarului interimar, din care oricum nu aflăm nimic nou. Practica este veche și trebuie să înceteze propaganda celor care, vremelnic, au ocupat sau ocupă postul de edil al orașului. Că Ploieștiul se află într-o situație critică presupun că știe toată lumea. Nu mai sunt necesare scrisorile, plătite tot din bani publici.

Toată lumea a aflat că, pentru incompetența unor persoane care ar fi trebuit să vegheze ca lucrările cu fonduri europene să fie finalizate la timp, Ploieștiul este în situația, pentru prima dată în ultimii ani, să aibă în 2016 un buget care acoperă funcționarea doar până în lunile iulie-august.

Toată lumea a aflat, domnule primar, că Primăria Ploiești trebuie să suporte din bugetul local aproape 100 de milioane de lei, iar pentru ca acest lucru să nu fie catastrofal, municipalitatea va îndatora ploieștenii până în 2029, cu un credit de 150 de milioane de lei... Credit purtător de dobânzi...

 

„Nu vreau să dau vina pe nimeni și nici să invoc în favoarea mea circumstanțe”, scrie Ganea în scrisoarea către ploieșteni. În calitate de primar chiar asta trebuie să faceți: să găsiți incompetenții din Primăria Ploiești, care nu au urmărit lucrările și care, în ciuda pârghiilor pe care le-au avut, nu au perceput penalități în cazul întârzierilor. Asta, bineînțeles, dacă vina aparține constructorilor. În caz contrar, ar fi trebuit să auzim de demisii... De multe demisii. Iar acest lucru nu s-a întâmplat până acum, probabil și pentru că, la Ploiești, funcționează în continuare numirile pe criterii politice. Este greu să arunci vina pe cineva, dacă timp de patru ani a existat o adevărată clică, iar dumneavoastră domnule Ganea știți foarte bine cum s-au făcut numirile în ultimii ani.

Cât despre circumastanțe, acestea nu există. Niciun consilier local nu poate invoca circumstanțe, iar dumneavoastră, în perioada în care lucrările n-au fost finalizate la timp erați consilier...

Concluzia? Nu este normal ca din banii contribuabililor, mai ales când îi anunți că în 2016 vor plăti taxe și impozite mai mari, să le mai trimiți scrisori în care să îi aburești cu povești de cât de frumos o să fie Ploieștiul.

 

 

scrisoare primar interimar

 

 

 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...