Anul trecut, am plătit taxa de deblocare pentru că am parcat ilegal. Am făcut și contestație, respinsă evdient de conducerea SGU Ploiești. Acum aflu dintr-un raport al Curții de Conturi că banii mei s-au evaporat, nefiind găsiți în contabilitatea societății Consiliului Local Ploiești. Păi e frumos? Eu zic că e chiar penal.

 

Când am citit știrea colegei mele, Roxana Tănase, CUM S-AU EVAPORAT BANII DIN TAXA DE PARCARE DE LA SGU! RAPORTUL CURŢII DE CONTURI am zis că nu e adevărat.

Cât de inconștent să fii să faci așa ceva? Știu că toți se așteaptă să-l acuz doar pe Donald Constantin, însă alături de acesta mai sunt vreo opt directori, deși CA-ul de la SGU dăduse o dispoziție privind eliminarea posturilor respective, generatoare de salarii mari pentru angajații respectivi.

Revenind la subiect, citez din raportul Curții de Conturi: „din compararea datelor din evidenţa primară cu datele din evidenţa contabilă, pentru perioada 2013 - noiembrie 2015, rezultă o diferenţă în minus de 45.973 lei, între valoarea totală a serviciilor evidenţiate în documentele primare (mai mari) de 2.927.924 lei şi valoarea serviciilor reflectate în evidenţa contabilă, inclusiv TVA, de numai 2.881.951 lei".

În traducere liberă, echivalentul a 10.000 de euro, din taxele șoferilor care au parcat ilegal pentru că nu au avut unde să-și lase mașinile, au ajuns în buzunarele unora din SGU și nu în bugetul societății. Îmi permit să spun că avem de-a face cu o suspiciune de furt. 

 

Acum ar fi cazul ca această situație să facă obiectul unui dosar de cercetare penală, astfel încât cei vinovați să vină cu bani de acasă pentru acoperirea găurii din bugetul SGU.

Nu de alta, dar m-am săturat să fiu luat de prost, mai ales când ANGAJAŢII SGU BLOCHEAZĂ MAŞINILE PARCATE ILEGAL. DOAR PE UNA O OCOLESCVoi nu?