În această dimineață, în drum spre școala din  Ploiești, unde învață fiul meu, am făcut slalom printre nămeții depuși pe trotuarele din fața blocurilor.

 

Scena poate părea comică: părinți, bunici și copii, înșirați ca pinguinii, pe cei 20 de cm de zăpadă bătătorită de pe trotuarele necurățate.

Citește și CUM ERAU ÎN TRECUT CONVINŞI ROMÂNII SĂ FACĂ DESZĂPEZIREA ÎN IERNILE GRELE. VIDEO

 

Cei care se grăbeau erau obligați să ocolească mormanele de zăpadă direct pe carosabil, riscul producerii unor accidente fiind major.

Mă adresez cu această ocazie locatarilor blocurilor din Ploiești, apți din punct de vedere fizic: puneți mâna pe lopeți și curățați trotuarele! Da, bucata aia de asfalt din  fața blocului, unde s-a format deja un strat gros de gheață pentru că ieri, când a stat ninsoarea, ați preferat să vă uitați la știri cu oameni înzăpeziți în loc să ieșiți  afară și să vă faceți datoria de cetățeni. 

Și da, chiar dacă plătiți taxe și impozite, trebuie să știți că primăria este obligată să curețe străzile, domeniul public, nu și trotuarul din fața blocului. 

Faceți acest lucru pentru ca părinții sau copiii voștri măcar să nu ajungă la județean cu fracturi.

P.S. Înainte să mă înjurați, citiți H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti, care prevede: “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operaţiilor de menţinere a curăţeniei, înlăturare a zăpezii, gheţii sau poleiului, a trotuarelor şi rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuinţelor sau sediilor” constituie contravenţie, iar sancţiunile ce pot fi aplicate de Poliţia Locală Ploieşti  sunt cuprinse între 500 şi 1500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1000 şi 2500 de lei pentru persoanele juridice.
Păcat că polițiștii locali nu au verde de la conducerea primăriei să și aplice legea....