Iohannis, Cioloş, Gorghiu, Blaga. Ştiaţi asta?

0

De luni bune, copiii din Prahova nu mai sunt protejați împotriva unor boli grave pentru că medicii de familie nu mai au nicio doză de vaccin hexavalent, prevăzut în rogramul naţional de imunizare.

Acest tip combină cele 3 vaccinuri care se fac la 2 luni, 4 luni, 6 luni si 1 an, impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei într-unul singur.

Părinții sunt disperați pentru că această criză din sistemul sanitar, care se repetă aproape anual, le expune bebelușii unor riscuri majore de îmbolnăvire.

"Ultima tranșă de vaccin hexavalent am primit-o în octombrie pentru trimestrul al patrulea din 2015, însă dozele au fost insuficiente. Practic, zeci de copii au rămas neprotejați din acest punct de vedere, iar schema de vaccinare ar trebui refăcută. Vă dați seama că, epuizând demult stocul, acum, în ianuarie, situația este critică. Le-am recomandat părinților să cumpere vaccinul din farmacii, dar este criză și acolo" ne-a declarat un medic de familie de pe Valea Prahovei.

Contactat de observatorulph.ro, directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Anca Dobrescu, a declarat: "Procedura de achiziție a vaccinului de către Ministerul Sănătății nu s-a finalizat. Imediat ce vom primi verde, ne vom duce la Unifarm să preluăm dozele pentru a le distribui în teritoriu".
Observatorulph.ro solicită public parlamentarilor prahoveni să-l interpeleze pe ministrul sănătății pentru rezolvarea de urgență a acestei probleme.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău