Roberto! Adriene! Frumoasă lucrare ați făcut cu Cord, ciumegilor!

0
roberta anastase adrian dobre consiliul judetean prahova scandal incompatibil ovidiu cord ani traseisit consiliul local ploiesti iulian badescu mircea cosma

roberta anastase adrian dobre consiliul judetean prahova scandal incompatibil ovidiu cord ani traseisit consiliul local ploiesti iulian badescu mircea cosma

Prieteni, când e vorba de politică în general, dar mai ales despre cea locală, unde doamna Roberta Anastase mimează opoziția cu domnii Bădescu (la Ploiești) și Cosma (la județ), vă implor să-mi dați voie ca măcar o dată pe lună să-mi slobozesc vocabularul că am nevoie de toată culoarea prefrumoasei noastre limbi pentru a putea exprima plenar ceea ce simt.

Măi votanților, ceva e în neregulă cu doamna Roberta Anastase, distinsă apărătoare a intereselor opoziției majoritare în Consiliul Local (CL) Ploiești și Consiliul Județean Prahova (CJPh) și colegul ei Adrian Dobre, șef al consilierilor județeni ai partidului. Adică ori vă crede proști rău de tot, ori incredibil de proști rău de tot, pentru că altminteri nu poate fi înțeleasă golăneala, bagabonțeala, parandărăteala de a făcut-o ieri și am să mă explic.

Așadar, ieri în CL Ploiești un consilier local (fost PDL, ca să ne înțelegem) prins cu mâța în sac de subsemnații și-a anunțat demisia pe motiv că va părăsi dezgustat, definitiv și fără regrete Românica, țara ai cărei băștinași care i-a dat mandatul. Ce să vezi, brusc grupul consilierilor PNL (adică vechiul PDL și vechiul PNL dacă mă înțelegeți ce vreau să zic) s-a gândit că e bine să facă o completare la proiectul cu demisia în sensul că să fie demiși și traseiștii și traseistele. Mai precis foștii colegi din vechiul PDL și vechiul PNL care, pentru interesul bizonului votant bineînțeles!, s-au crăcit fără resentimente și pudibonderii pe banchetele din spate ale PSD, UNPR sau PLR.

Citește și: Scandal mosntru în Consiliul Local. Ședința a fost suspendată.

Bineînțeles că propunerea a picat dintr-un milion de motive: nu era legal, nu era oportun, nu era bine fundamentat juridic, etc. Faza tare e că orice jurist de mâna a șaptea le-ar fi spus că o așa o manțocărie nu poate trece nici într-un milion de ani, dar dacă voi credeți că ar fi contat o opinie profi, vă înșelați amarnic. Nu așa lucrează noul PNL al doamnei Roberta, domnul Luchian (șeful vechiului PNL, copreședintele noului PNL) fiind atât de prins între două vezici și o litiază încât nici nu are curaj să scoată o virgulă politică prin viu grai.
Doamna Roberta are alt pattern: putem să facem puțin circ?, puțină imagine?, fără să-i deranjăm pe colegii de la putere? Putem să-i facem un serviciu fostului coleg PDL Bădescu fără ca pulimea să se prindă? Da?!? Păi și ce mai stăm pe gânduri: facem un circ, apărem în presă ca luptători pentru drepturile lu’ votantu’, dar o facem în așa fel încât Iulică (Bădescu, primarul) să nu-și piardă majoritatea că e păcat de proiectele și investițiile lui. Mișto abordare, trebuie să recunoașteți băi guguștiucilor! Win-Win! Boon, asta s-a și întâmplat ieri la CL.
Noi ne-am prins  care e șpilu’ de la CL abia după ce a început circul de la CJPh. Același tipar, aceeași bulibășeală. Aici, scopul are un nume: Cord. Ovidiu Cord. Sinonim cu finanțator. Vechi finanțator PDL. Adică pe scurt băi votanți ignoranți numai buni de jefuit, situația e următoarea. Ovidiu Cord e un bogătaș din Câmpina. Ei bine, firește că pe domnu’ Cord l-a pus doamna Roberta pe listele PDL de a ajuns consilier județean al noului PNL ca să se sacrifice pentru binele vostru, al gloatei cu drept de vot.
Istoria recentă însă ne arată că bogătașii ăștia nu prea se pot abține ei când e vorba de contracte cu statul. Ei bine, nici domnul Cord nu a făcut excepție de la regula istorică, motiv pentru care ANI l-a prins cu niște contracte cu Spitalul Județean, centre de persoane cu handicap din subordinea CJPh, Maternitatea din subordinea CJPh, etc. Contracte pe care, bineînțeles dintr-o scăpare nevinovată și fără intenție, și mai ales prins de frământările față de problemele electorilor săi, nu și le trecuse în declarațiile de avere/interese.
Deci intransigenta aia de ANI nu i-a înțeles frământările și l-a declarat incompatibil. Adică mă înțelegeți de ce, bibiloior: tipu’ era consilier județean în timp ce firmele lu’ tipu’ aveau contracte cu instituții finanțate de la Consiliul Județean. În fine, pe scurt, ANI i-a cerut demisia, el a dat-o în judecată pe ANI și, într-un final apoteotic Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat dreptate definitiv și irevocabil lu’ ANI. Deci ieri, domnu’ Cord, bogătașu’ ăla de prieten al Robertei, ar fi trebuit să fie dat afară din consilu ca o măsea stricată rău. Credeți că s-a întâmplat asta?

Citește și: Consilierii judeţeni PNL, scut pentru incompatibilul Cord

Ei aș, sunteți naivi. La fel ca la CL, băieții Robertei au făcut o manevră ca să-i salveze mandatul lu’ finanțatoru’. Exact ca la CL, fără niciun fundament juridic, au adus în discuție demisiile traseiștilor din CJPh, la fel de frumos crăciți ca și ăia de la CL. Discuții, lipsă de fundament, bla, bla… Pe urmă, în cazul lui Cord, o chestie bestială: lipsa de avizului al unei comisiei juridice, aviz care nu este obligatoriu, ci, doar consultativ. După așa joc în interesul papagalului votant, ambele proiecte au căzut. Cord e victorios. Roberta e fericită. Toată lumea e mulțumită.
Mai puțin noi care suntem enervați rău de declarația liderului consilierilor PNL în CJPh, Adrian Dobre, pupil al Robertei: „Atâta timp cât nu a existat un aviz al Comisiei Juridice, favorabil sau nefavorabil, nu a fost aprobat proiectul de încetare a mandatului. Ştiu că acest aviz este consultativ, dar existenţa lui este importantă”.
Pe bune, domnu’ fost prefect Adrian Dobre, veghetor al legalității care ai fost? Să te lovească pe tine sănătatea? Să te tamponeze câștigu’ ăla mare de la șase din patrujnouă? Preacorectule! Frumosule-chiparosule! Ăsta e modelul prin care voi vreți iar la putere: facem o scamatorie și ținem incompatibilul printre noi?
La final, vă spun sincer, sobru și serios că abia acum îmi explic de ce în perioada de maxim scandal de la Spitalul Județean de Urgență pedeleul doamnei Anastase, doamna Anastase personal, ori domnul fost prefect Dobre n-au scos un sunet de opozanți pe marginea subiectului. Și nici după aia. Le-o fi fost teamă să nu iasă la suprafață contractele domnului Cord? Sau cine știe ce declarații pe care le-ar fi putut da în context același domn Cord? Stabiliți voi băăă… votanților!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău