Un sfert de secol de la Revoluţia din decembrie 1989, la Ploieşti

ceremonii

Au trecut 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Pentru unii, anii s-au scurs foarte repede, în tranziția de piață care a urmat. Pentru cei care își plâng în continuare rudele decedate, timpul s-a scurs greu. Astăzi, la Ploiești, au avut loc ceremonii religioase și militare. A fost intonat Imnul Național și au fost depuse, ca în fiecare an, coroane la monumentul de lângă Palatul Administrativ.

Au trecut 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Cine sunt vinovați de moartea celor care au fost secerați de gloanțe? Cine sunt adevărații revoluționari din decembrie 1989? Întrebările încă nu și-au găsit răspuns.

Citește și: MISTERELE REVOLUŢIEI DIN 1989 DE LA PLOIEŞTI

În fiecare an, pe 22 decembrie, la monumentul din fața Palatului Administrativ din Ploiești are loc o slujbă religioasă. În fiecare an, au loc depuneri de coroane… Așa s-a întâmplat și astăzi. Au lipsit alocuțiunile autorităților. Mulți dintre aleși au fost absenți, de altfel. În urmă cu câțiva ani, atunci când politicienii au vrut să rostească discursuri la Ploiești au fost huiduiți. De atunci, eroii Revoluției sunt comemorați în tăcere. Cert este că, istoriile cutremurătoare ale Revoluției din decembrie 1989 încă nu au fost povestite în totalitate.

Citește și: 25 de ani de la Revoluţie. ZECI de oameni au murit la Timişoara pentru libertate

Ce s-a întâmplat în cei 25 de ani care s-au scurs de la Revoluție? Se vorbește despre libertate, despre democrație, despre alegeri libere, despre aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană… Dar cu ce preț? După 25 de ani de la Revoluție, martirii au același monument la Ploiești, lângă Palatul Administrativ. După 25 de ani de la Revoluție, printre noi trăiesc oameni la limita subzistenței. Libertatea a fost greșit înțeleasă de mulți. România este țara oamenilor foarte bogați și a celor foarte săraci. După 25 de ani, Uniunea Europeană dă ajutoare alimentare săracilor din România… Torționarii au fost decorați, comuniștii au fost puși în funcții… Avem alegeri libere, dar nu avem conducători… Trăim în democrație, dar sunt oameni care în continuare mor în spitale. Avem școli, dar sute de mii de copii nu știu să citească. Avem politicieni corupți… Avem oameni care merită din plin recunoștința noastră, dar trăiesc în anonimat… Au trecut 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989…Jerta celor care au murit în Revoluție nu trebuie să fie în zadar iar vinovații trebuie să plătească, chiar dacă au trecut 25 de ani!

 

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596