Ca de obicei, la primele ore ale dimineții, este aglomerație în Ploiești. Oamenii merg la muncă, pensionarii la piață, elevii la școală... Dar ce te faci când pe stradă întâlnești niște Dorei care sparg asfaltul?

Se lucrează pe strada Elena Doamna. O echipă de muncitori sparg de zor o porțiune de asfalt, care a scăpat săraca de „cariile”, respectiv gropile, omniprezente prin Ploiești. Echipa este numeroasă. Doi țin pickammer-ul, alți doi se ocupă de coordonare, alți doi se ceartă care să pună semnele de ocolire a porțiunii în lucru, câțiva privesc întreaga acțiune, unul sprijină tacticos o unealtă... Nefericit moment, însă. Pentru că strada Elena Doamna coincide cu traseul 44 și, prin urmare, inevitabilul se produce. În momentul în care troleul depășește echipa numeroasă de muncitori, automat, vehiculul este decuplat de la liniile de curent electric. Ce vină are șoferul? Niciuna! Dar ce vină au călătorii, de bună credință, care trebuie să aștepte, în liniște, cuplarea vehiculului la curent electric, operațiune efectuată manual? Niciuna! Singurii vinovați, Doreii de pe strada Elena Doamnei, se felicită reciproc de reușită... „O să apărem pe youtube!”, comentează unul care, din câte se pare, este familiarizat cu Internetul. Măcar dacă i-ar fi folosit la ceva cunoștințele aprofundate în domeniul IT. Dar nu, este greu să iei exemplu de cum se lucrează în altă parte... Greu, foarte greu...


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.