Pe 2 mai, Piaţa Malu Roşu, care deserveşte peste 30.000 de ploieşteni, s-a făcut scrum, după un incendiu provocat de un scurt-circuit. Managerul Hale şi Pieţe SA, Emanuel Ilie, recunoaşte senin că piaţa nu avea asigurare, aşa că paguba, vreo 120.000 de lei, este suportată din bani publici. Motivul invocat de Ilie a fost unul cretin: piaţa trebuia modernizată, aşa că nu a mai fost asigurată?! După logica marelui manager, un şofer ar trebui să nu mai încheie poliţă RCA că poate îşi ia o maşină nouă.
Urmează un lung şir de promisiuni:
phon.ro, 7 mai: Lucrările de reabilitare a Pieţii Malu Roşu sunt estimate a fi finalizate în prima jumătate a lunii august.
stiri.ph, 7 mai: Emanuel Ilie: "Dorința mea este de a realiza altă structură din metal, mult mai solid decât cea din lemn care a fost până acum. Sperăm să organizăm toate demersurile pentru ca execuția lucrării să fie făcută la timp și pentru ca până pe 1 august piața să fie construită și dată în funcțiune"
jurnalulph.ro, 22 iulie: În această vară lucrăm la modernizarea Pieţii Malu Roşu. Avem un proiect nou pentru modernizare, iar lucrările au fost întârziate de incendiul care a avut loc în preajma sărbătorilor pascale. Avem un proiect interesant, care cred că va fi pe placul ploieştenilor din acea zonă
Astăzi, 23 august, o zi cu semnificaţie aparte pentru manageri ca Ilie, modernizarea pieţei din Malu Roşu a rămas la stadiul de minciună sfruntată, spre disperarea comercianţilor, dar mai ales a ploieştenilor obligaţi să-şi facă piaţa în condiţii jalnice.
Acesta este contextul în care observatorulph.ro a început campania REFACEŢI PIAŢA MALU ROŞU!
Sper ca, măcar de data aceasta, tandemul Ilie &Bădescu să îşi facă datoria pentru ploieştenii pe care îi tot duc cu vorba de un an încoace.
Ce obligaţii contractuale are managerul Hale şi Pieţe
4.2.1. Să asigure conducerea activităţilor Societăţii, coordonarea şi controlul acesteia în ceea ce priveşte utilizarea resurselor financiare, materiale şi umane, în vederea realizării obiectivelor şi criteriilor stabilite de Consiliul de Administraţie, conform Legii 31 / 1990 modificata si completata.
4.2.2. Să îndeplinească obiectivele şi criteriile de performanţă prevazute în Anexa Nr.1 la prezentul contract.
4.2.3. Să ducă la îndeplinire, întocmai şi în termenele stabilite, hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor şi deciziile Consiliului de Administraţie.
4.2.4. Să asigure managementul Societăţii ca întreg.
4.2.5. Să asigure organizarea şi funcţionarea Societăţii potrivit obiectului de activitate, conform Legii 31 / 1990 modificata si completata.
4.2.6. Să aplice direcţiile principale de activitate şi de dezvoltare ale Societăţii, stabilite de Consiliul de Administraţie şi de reprezentantii Consiliului Local al Municipiului Ploieşti.
4.2.7. Să prezinte la cererea Consiliului de Administraţie al Societăţii, a reprezentantilor Consiliului Local al Municipiului Ploieşti şi a Primarului Municipiului Ploieşti, informaţii privind situaţia economico-financiară a acesteia, stadiul realizării investiţiilor, stadiul realizării unor măsuri, precum şi alte documente solicitate.
4.2.8. Să prezinte Consiliului de Administraţie al Societăţii Comerciale şi reprezentantilor Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, în termenul legal de la încheierea exerciţiului financiar, atît bilanţul contabil şi contul de profit şi pierdere, vizat de cenzori, cît şi raportul anual.
4.2.9. Să prezinte Consiliului de Administraţie şi reprezentantilor Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, la începutul fiecărui an, în termen legal, proiectul Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi programul de investiţii, aferente exerciţiului financiar în curs.
4.2.10. Să propună includerea anumitor puncte pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului de Administraţie şi să prezinte fundamentările aferente acestora.
4.2.11. Să asigure angajarea, promovarea şi concedierea personalului salariat, în condiţiile legii, precum şi negocierea contractelor individuale de muncă.
4.2.12. Să încheie acte juridice, în numele şi pe seama Societăţii.
4.2.13. Să asigure suportul pentru asistenţa juridică pentru activităţile Societăţii.
4.2.14. Să dezvolte şi să promoveze imaginea Societăţii.
4.2.15. Să asigure conducerea Sistemului Integrat de Calitate – Mediu – Securitate şi Sănătate Ocupaţională.
4.2.16. Să asigure controlul financiar şi juridic al tuturor activităţilor din cadrul Societăţii.
4.2.17. Să asigure auditarea sistemului de control intern şi a sistemului de management.
4.2.18. Să coordoneze activitatea de prospectare a oportunităţilor de afaceri cu parteneri interni şi externi, în vederea maximizării profitului.
4.2.19. Să urmărească modul de realizare al Bugetului de Venituri şi Cheltuieli aprobat al Societăţii.
4.2.20. Să coordoneze activităţile specifice desfaşurate de directorii Societăţii.
4.2.21. Să stabilească măsuri operative privind protecţia muncii, cunoaşterea de către salariaţi a normelor de sănătate, securitate a muncii şi de protecţie a mediului, precum şi de asigurare a pazei instituţiei.
4.2.22. Să fie asigurat, pe cheltuiala societatii, pentru raspundere profesională, .
4.2.23. Directorul General dispune de prerogativele stipulate prin lege, Actul Constitutiv al Societăţii comerciale, prezentul contract, precum şi alte delegări de competenţă din partea Consiliului de Administraţie.