- Publicitate -

Măi domnilor Capră şi Bădescu, ce golăneală mai e şi asta?

Iată cum văd eu (subliniez că acest text este exclusiv un produs al imaginației mele) circul de ieri ai cărui protagoniști au fost un antrenor, niște jucători de la Petrolul, un primar al Ploieștiului și un finanțator care așteaptă bilete de ordin de la primărie ca să le poată folosi la bancă drept garanție pentru obținerea unui credit.

Nervoși că au rămas fără bani (?!?) niște jucători de la Petrolul s-au dus la antrenorul lor, domnul Cosmin Contra și l-au luat la întrebări: ”Mister, banii? Unde sunt banii noștri?”. Contra i-a luat de mânuță și s-au dus împreună la finanțatorul Capră: ”Șefu’, băieții au făcut perfomanță, și tu nu le dai banii. Dă-le banii că uite ce nervoși sunt! Eu nu mai pot să fac treabă cu ei!”.
Finanțatorul Capră le-a spus: ”Băieți, îmi pare rău. Eu nu am bani pentru că nu mi-a dat banii primarul. El mi-a promis că îmi dă niște bilete la ordin și nu mi le-a dat. Dacă nu mi-a dat biletele, eu n-am putut să fac credit ca să vă dau banii, că alte surse nu am. Echipa nu produce. Ce să fac? Mergeți la el că voi vă bateți în competiții pentru orașul ăsta, pentru locuitorii lui, pentru numele lui! Deci primarul trebuia să plătească. Dacă nu mă credeți, mergeți să-l întrebați”.
Contrariați, antrenorul și jucătorii s-au decis pe loc să investigheze cine minte: finanțatorul sau primarul? S-au dus val vârtej la primărie, au intrat în biroul lui Bădescu și i-au zis: ”Prietene, dă-ne banii!”. ”Ce bani?”. ”Banii sau biletele la ordin pe care i le-ai promis lui Capră!”. ”Ce bilete? Care Capră? Ce discuție? Eu vă dau banii în tranșele pe care vi le-am promis. Acum mergeți la ăla care v-a promis banii mai devreme!”
Contra și jucătorii au ieșit buimaci din biroul primarului. Au sunat la presă să spună că nu mai pot juca în condițiile astea. Presa a scris o tonă de articole. Într-un final apoteotic, finanțatorul Capră dă o ultimă declarație care contrazice tot ce spusese în cursul zilei: ”noi nu avem probleme cu primăria sau cu primarul. Grupurile de interese și presa rea vrea să creeze o atmosferă negativă atmosferă în jurul echipei înaintea unui meci important”.
Nimic despre negocierea golănească pe care a avut-o cu Bădescu pe banii primăriei: ”Dă-mi bilete la ordin și eu nu fac scandal!”, nimic despre atitudinea de țepar – ca să-l citez pe Contra – a lui Bădescu: ”Ți le dau mai târziu”, după care “Care bilete la ordin? Ce promisiune? Visezi?”. Nimic despre reacția disperată a lui Contra: ”Eu nu mai pot gestiona situația”. Nimic despre nemulțumirile reale ale jucătorilor care nu și-au primit banii – iar aceasta este o realitate concretă – și care se pregătesc pentru meciul cu Swansea cu gândul la prima pe care n-au primit-o pentru câștigarea Cupei.
De remarcat este faptul că nu este pentru prima dată când Capră folosește jucătorii pe post de minge de ping-pong în meciurile pe care și le organizează cu Bădescu având ca miză banii publici, și subliniez asta, ai Ploieștiului. Reamintiți-vă de golănia cu cuantumul primei pentru atingerea obiectivelor loc în campionat și Cupa României.

BĂDESCU DĂ ÎNAPOI ÎN SCANDALUL FINANȚĂRII PETROLULUI

Ce mă surprinde pe mine, jurnalist necunoscător al ”fenomenului”, dar cât de cât cunoscător al ce înseamnă combinațiile politico-financiare din administrația publică, este cum a reușit Cosmin Contra să creeze o echipă de valoare și să facă performanță reală în condițiile astea. Adică duși cu morcovul finanțării de la primărie de către un patron care nu prezintă suficientă bonitate în fața unei bănci decât dacă Bădescu îi dă niște bilete la ordin.
În acest context, în care finanțatorul așteaptă biletele la ordin de la primarul Bădescu (imposibilitate dpdv legal, apropo) pentru a-și susține echipa, mă risc să fac următoarea previziune. În foarte scurt timp echipa de fotbal Petrolul Ploiești la valoarea, forma și forța actuală, va deveni o amintire păstrată vie de cele câteva mii de suporteri devotați. Pe care suporteri și devotamentul lor pentru echipă, după cum observați, nu dă nimeni o ceapă degerată când discută despre bani, bilete la ordin, avantaje, venituri, etc.
Deci măi domnilor Capră și Bădescu, ce golăneală de doi bani e asta pe care o faceți cu Petrolul și cu banii ploieștenilor?

Iată în continuare o selecție de texte pentru cei care vor să-și facă o părere independentă despre circul de ieri.

Contra pentru Telegrama: ”băieții nu se gândesc decât la o eventuală <<țeapă>>”
“ Nervii au explodat la Petrolul!
Aug 19, 2013 Scris de  Cristian ANGHELESCU

- Publicitate -

Ieri, după prânz, antrenorul Cosmin Contra alături de “căpitanii” echipei, Soni Mustivar, Geraldo Alves și Younes Hamza, au ajuns în biroul primarului Iulian Bădescu pentru a cere lămuriri legate de restanțele financiare pe care ar trebui să le primescă după performanța adjudecării Cupei României. Au urmat declarațiile tuturor celor implicați în “aventură”…
În urma discuțiilor, cu toții au plecat dezamăgiți, singurul care a admis să vorbească fiind Cosmin Contra. Iată ce a spus acesta în exclusivitate pentru cotidianul “Telegrama”: “Am avut o întrevedere cu primarul orașului și nu ne putem declara mulțumiți de cele două termene fixate, decembrie 2013 și iunie 2014! Este vorba despre niște bani pe care i-am avut promiși în anul competițional 2012-2013 și, iată, se spune că ne-ar intra în conturi după un an! Este incorect, deja băieții nu se gândesc decât la o eventuală <<țeapă>> din partea celor care au girat premierea! Mai ales că, au înțeles și din discuții, nu Petrolul este tema prioritară în ecuația banilor urbei! Nu știu cum să mai gestionez situația, cred că nu va mai fi vorba despre liniște la echipă, chit că eu nu-mi doresc asta! Petrolul reprezintă orașul Ploiești și județul Prahova, ne place să ne fălim cu asta, ne place aventura europeană și perspective grupelor Europa League dar și a unui alt an de excepție, dar când trebuie să ne ținem de cuvânt nu o facem! Suntem neînvinși de 23 sau 24 de etape, fapt rarisim, și continuăm cu bătaia de joc! Din acest moment eu nu mai pot să gestionez foarte exact situația! Ar fi trebuit să fie la întâlnire și Laurențiu Marinescu dar a rămas să facă o recuperare foarte necesară” a încheiat Cosmin Contra.

Primarul Bădescu pentru www.observatorulph.ro: ”altcineva a promis altceva, iar acel altcineva să le dea banii mai devreme”
”Primarul Bădescu: Să le dea banii cine le-a promis asta
publicat la: 19 august 2013, de Roxana Tănase

Declaraţiile incendiare ale antrenorului Petrolului, Cosmin Contra, cu privire la eşalonarea tranşelor pentru premierea echipei, l-au supărat la culme pe primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, care susţine că promisiunea municipalităţii a fost, încă de acum o lună şi jumătate, că sumele vor fi virate în trei tranşe.
„Inclusiv pe site-ul oficial al clubului FC Petrolul se precizează acest lucru. Am virat 1,2 milioane de eruo, iar următoarele tranşe vor fi date în decembrie 2013 şi în iunie 2014. Dacă altcineva le-a promis jucătorilor că li se vor da banii mai devreme, cel care a promis să le dea banii. Noi ne ţinem de promisiune. Probabil, altcineva a promis altceva, iar acel altcineva să le dea banii mai devreme”, este declaraţia în exclusivitate pentru observatorulph.ro a primarului Iulian Bădescu.”

- Publicitate -

Finanțatorul Capră pentru www.observatorulph.ro: ”am căzut te acord cu primarul să ne dea niște bilete la odin”
”Capră, finanţatorul Petrolul: Bădescu nu s-a ţinut de promisiune
publicat la: 19 august 2013, de Roxana Tănase

Daniel Capră, unicul acţionar al FC Petrolul, a declarat pentru observatorulph.ro că de fapt înţelegerea cu primarul Iulian Bădescu a fost cu totul alta când s-a ales ca variantă plata în tranşe a fondurilor.
„Acum câteva luni, eu personal am avut o întâlnire cu primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, şi am discutat despre premiere. Şi pentru că am înţeles că situaţia bugetului primăriei nu era prea bună, la acea dată s-a promis această variantă cu eşalonarea. Eu am spus de atunci că băieţii vor banii. Înainte ca primarul Bădescu să plece în concediu, am căzut de comun acord cu el ca primăria să dea nişte bilete la ordin în cuantumul diferenţei rămase de 1,8 milioane de euro, astfel încât cu aceste documente să merg cu ele la bancă şi să iau un credit ca să pot da banii promişi de primărie jucătorilor. Numai în condiţiile acestea am fost de acord cu eşalonarea. Creditul nu-l făceam pentru mine, îl făceam pentru staff şi jucători cărora municipalitatea le-a promis premierea. Când s-a întors din concediu primarul am aflat că lucrurile nu mai stau aşa, că nu poate să-mi dea documentele de plată, drept pentru care s-a generat această tensiune Înţelegerea a fost în biroul primarului, nu există un contract pe tema asta, a fost o înţelegere verbală. Dacă ştia de atunci că nu se doreşte asta, trebuia să iasă public să spună lucrul ăsta. Eu am văzut ce a apărut pe site-uri, dar am crezut că îşi respectă înţelegerea. Băieţii au vrut astăzi să afle unde este adevărul, pentru că în ultimul timp declaraţiile primarului au lăsat să se înţeleagă că acest club are bani. Ce o să facem? O să ne continuăm activitatea”, a susţinut acţionarul FC Petrolul, care a precizat că rezilierea contractului cu Romprest nu a fost de bun augur.”

Capră pentru jurnalulph.ro: ”nu este vorba de niciun scandal”
”Reacţia lui Dan Capră, după vizita jucătorilor la Primărie
19 august 2013, de Edi MOLDOVAN

- Publicitate -

După ce o delegaţie a jucătorilor petrolişti, condusă de antrenorul Cosmin Contra, a mers astăzi la primarul Iulian Bădescu, pentru a cere lămuriri despre plata primelor de obiectiv, Dan Capră, patronul echipei a precizat, pentru Jurnalul Prahovean:  “Este vorba doar despre o neînţelegere, o problemă de comunicare. Nu este nimic special în treaba asta, jucătorii au vrut să ştie chiar de la primar cum stau lucrurile în această privinţă. Nu este vorba despre niciun scandal. De altfel, constat din ce în ce mai des, în ultima perioadă, că atât persoane din jurul meu, cât şi din jurul primarului, caută să destabilizeze relaţiile dintre FC Petrolul şi Primăria Ploieşti. Eu vă spun că avem relaţii foarte bune, în ciuda a ceea ce vor alţii să se creadă”.

Sondaj Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Petrolul a remizat în deplasarea de la Voluntari

De ziua națională, fanii Petrolului sperau ca echipa să obțină o victorie în deplasarea de la Voluntari. Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. Etapa a...

Daniel Dragomir luptă acasă, la Ploiești, pe 8 decembrie, și pentru David Ionuț, tânărul diagnosticat cu cancer osos

Ploieștiul este un oraș cu tradiție și rezultate notabile în sporturile de contact. Astfel că nu este de mirare că, unul dintre cele mai...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Petrolul a remizat în deplasarea de la Voluntari

De ziua națională, fanii Petrolului sperau ca echipa să obțină o victorie în deplasarea de la Voluntari. Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. Etapa a...

Daniel Dragomir luptă acasă, la Ploiești, pe 8 decembrie, și pentru David Ionuț, tânărul diagnosticat cu cancer osos

Ploieștiul este un oraș cu tradiție și rezultate notabile în sporturile de contact. Astfel că nu este de mirare că, unul dintre cele mai...

Weekend cu temperaturi de primăvară la Ploiești. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În weekend, la Ploiești, vremea va fi mai caldă față...

O mamă din Filipeștii de Pădure a rămas sub cerul liber cu doi bebeluși, în urma unui incendiu

O familie din Filpeștii de Pădure  a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a fost mistuită de flăcări. Din primele informații,...

De la 1 decembrie, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul împotriva HPV cu reducere de 50%

Conform ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, femeile vor putea procura de astăzi vaccinul împotriva HPV, cu 50% reducere, condiția fiind să aibă prescripție de la...
Emisiuni
- Publicitate -

Prefectura Prahova a anunțat rezolvarea pentru 8 zile a problemei gunoiului. Mai are de rezolvat problema propriei comunicări, actuala necesitând reciclare

Când tocmai ne văicăream că Ploieștiul nu este decorat de Sărbători, trebuie să admitem că am greșit, ceea ce ne determină să prezentăm public...

Imaginea zilei: Cum a reușit să parcheze un șofer la Gara de Vest din Ploiești

Locurile de parcare din Ploiești sunt puține, într-adevăr, însă zona Gării de Vest din oraș nu duce lipsă. Cu o parcare amenajată la doar...

Tunel de 600 de metri prin centrul stațiunii Sinaia. S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate

Contractul pentru studiu de fezabilitate, documentație tehnică și avize pentru pasajul rutier subteran de 600 de metri din centrul orașului Sinaia a fost semnat...

Luna cadourilor vine cu surprize de la Anima: Poveste de Decembrie la Filarmonica „Paul Constantinescu”

Muzica de cameră este o constantă în ultima perioadă în peisajul ploieștean datorită Asociației SYNC, înființată de Ioana și Andrei Văleanu, care, periodic, organizează...

Directoarea liceului din Valea Doftanei, Steluța Pralea, decorată cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler

Directorul Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, Steluța Pralea, a fost decorată cu ocazia Zilei Naționale a României cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în...
Emisiuni
- Publicitate -