- Publicitate -

Cum așteaptă ploieștenii ziua votului. 33,33% a fost prezența la vot în 2020

Data:

Distribuie articolul:

De la „nu mă duc la vot, nici nu știu cine candidează”, până la „abia aștept ziua de duminică să facem dreptate”, ploieștenii au opinii variate în legătură cu ziua de 9 iunie, când vor fi alegerile locale și cele europarlamentare în toată țara.

- Publicitate -

La Ploiești, mai mult ca în alți ani electorali, se simte o tensiune în aer. Campania electorală, pe alocuri murdară, începe să apese pe umerii ploieștenilor. În timp ce unii par a nu înțelege importanța mersului la vot, alții sunt convinși că vor schimba ceva duminică, prin votul lor. Și aceștia ar avea dreptate dacă ar fi mai mulți ca ei.

Luând în calcul prezența la vot la alegerile din 2020, la nivelul Municipiului Ploiești a fost înregistrat un procent de 33,33% din totalul alegătorilor. Adică doar o treime din ploieșteni au ieșit la vot. Ca număr, din totalul de 189.860 de alegători înscriși pe liste, s-au prezentat la urne 63.296 din care au fost numărate 61.907 voturi valabile.

Actualul primar, Andrei Volosevici, a câștigat fotoliul de la primărie cu un procent de 57,52%, adică 35.611 voturi. Acest număr înseamnă sub 25% din ploieștenii cu drept de vot. Asta ca să vă faceți o idee câți ploieșteni și l-au dorit pe Andrei Volosevici în funcția de primar…

- Publicitate -

Dar ce a fost în 2020, a fost și a trecut. Acum, mulți dintre cei cu care am stat de vorbă spun că vor merge duminică la vot. Probabil și datorită faptului că, în cercul meu de cunoscuți sunt aproape numai oameni cu scaun la cap, niciunul nu se manifestă pro-Volosevici, ba dimpotrivă. Bine, și dacă votează vreunul cu el, nu cred că mi-ar spune 😉…

Să revenim la ploieșteni și la ziua votului…

Periculozitatea lui „nu mă duc la vot, nici nu știu cine candidează”

„Nu mă duc la vot, nici nu știu cine candidează…”, „Nu mă duc la vot, mi-e scârbă de toți”, „Nu mă duc la vot că n-am cu cine să votez” „Mark Twain a spus: Dacă votul nostru ar conta atunci n-am mai fi lăsați să votăm, așa că nu mă duc la vot…”, sunt doar câteva din motivele invocate de toți cei care spun că nu îi interesează ziua de 9 iunie sau rezultatul alegerilor.

- Publicitate -

Ironic este faptul că, tocmai dintre aceștia, sunt cei mai mulți care se revoltă, în spațiul public și în afara lui, în ceea ce privește acțiunile sau, după caz, inacțiunile administrației locale. „M-am săturat de gunoi și mizerie. Pute tot orașul!”, venit din partea unuia din cei 66,67 de nevotanți este egal cu zero. Ce a făcut respectivul ca să împiedice putoarea de gunoi din oraș? Nimic. Și atunci de ce comentează?

Citește și: De ce teoria ”eu nu mă duc la vot că oricum nu se schimbă nimic” e greșită

„Nu ai unde să parchezi mașina când mergi în centru! Este infernal”, este o altă replică auzită din partea unor nevotanți. Păi cei care se întreabă au fost la vot în 2020? Dacă nu, atunci nu au dreptul să se plângă.

Nu, nu este un motiv faptul că toți candidații te-au dezamăgit… Nu e chiar așa, mai ales că nu știi nici măcar cine-s ăia! Așa că este de DATORIA oricărui ploieștean să se intereseze despre cei care candidează și are DATORIA să încerce să meargă pe mâna celui mai credibil, celui care are șanse să facă ceva pentru orașul ăsta. Da, este vorba de DATORIE civică, de nimic altceva!

- Publicitate -

Periculozitatea lui „abia aștept ziua de duminică să facem dreptate”

Există anul acesta un curent, pe care nu l-am sesizat anii trecuți, este vorba despre cei care, sătui de administrația locală actuală, sunt convinși că merg la vot și vor schimba ceva. „Abia aștept ziua de duminică să facem dreptate!”, este periculos pentru cei care nu acceptă, nici măcar 1% că Andrei Volosevici are o șansă să fie reales primar.

Asta se va putea întâmpla dacă ploieștenii nu vor ieși la vot. Este simplu. Este singura variantă în care Volosevici ar mai putea ieși primar. Dacă în 2020 a ieșit pentru că 20 și un pic de ploieșteni au votat pentru el, acum ar putea ieși cu susținerea a sub 20% din ploieșteni. Cum? Prin neprezentarea la vot a celor care, deși sunt nemulțumiți de actuala administrație locală, nu ies la vot, din motivele, sau „pretextele” enunțate mai sus.

Citește și: Vrei să știi pe cine să votezi? Citește aici! 😊

Celor care nu iau în calcul această posibilitate, de a fi Volosevici reales primar pentru încă patru ani, și se bazează pe evidența dezastrului în care se află Ploieștiul, le spun că, și dacă iese din nou Volosevici, există viață! Soarele va răsări și pe 10 iunie, și va trebui continuată lupta pentru Ploiești. Cum? Prin toate mijloacele pe care nu le-am luat până acum în calcul așteptând data de 9 iunie 2024, inclusiv demersuri pentru demiterea primarului și organizarea de alegeri anticipate.

- Publicitate -

Pentru ca această situație să nu existe, trebuie să ieșim cu toții la vot. Sondajele arată că este o luptă strânsă dar Volosevici este pe trend de… prăbușire. Minciuna cu finalizarea bulevardului și umilința gimnastelor de la secția de ritmică a CSM Ploiești i-au dat în cap în această campanie electorală.

Dacă toți cei care au văzut asta ies la vot, n-are nicio șansă. Dar dacă nu ies, să ne pregătim temeinic pentru viața de după 9 iunie 2024 pentru că, da, există viață în orice situație!

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Aveți perfectă dreptate, dna Corina Matei! Prostimea este mai interesată de grătarul la iarbă verde decât de soarta orașului.Nici nu-i de mirare că avem asemenea primar dezinteresat și incompetent!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -