spot_img
- Publicitate -

Gala Tineretului Prahovean 2024. Ce facem pentru a ne păstra tinerii și ce ne facem cu ipocrizia politică?

Data:

Vineri, 23 februarie 2024, a avut loc, la Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova cea de-a doua ediţie a Galei Tineretului Prahovean, cu ocazia căreia se recunosc meritele celor mai activi tineri din comunitate. Nu este imperios necesar să câștigi, și simpla nominalizare reprezintă recunoașterea valorii pe care respectivul tânăr o are în comunitate.

- Publicitate -

Cea de-a doua ediție a Galei Tineretului Prahovean a fost desfășurată sub egida programului Ploiești #Let’sPLAY Capitala Tineretului din România 2024. Evenimentul a fost organizat de Fundația Județeană de Tineret Prahova și Asociația Eurospirit. Observatorul Prahovean s-a numărat printre sponsorii galei.

Lista câștigătorilor galei desfășurate vinerea trecută la Sala Europa a Palatului Administrativ din Ploiești poate fi consultată aici.

Și cam atât cu introducerea oficială…

- Publicitate -

Ce înseamnă Gala Tineretului Prahovean pentru tinerii noștri

În ultimii ani pare că Ploieștiul nu oferă absolut nimic tinerilor. Din acest motiv aceștia tind să se orienteze spre alte orașe, chiar spre alte țări, în încercarea lor de a se simți realizați, împliniți.

Odată cu câștigarea titlului de Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024, în orașul nostru s-a dat startul unei serii de evenimente cu, pentru și despre tineri. Aceste evenimente au menirea de a arăta tinerilor din Ploiești și Prahova că și la nivel local se pot dezvolta și pot realiza ceea ce își doresc.

În plus, pentru oraș înseamnă o șansă de a se dezvolta și de a ieși într-un fel din mocirla în care se afundă în ultimii ani.

- Publicitate -

Mă bucur că au fost oameni, ca cei de la Fundația Județeană de Tineret Prahova și Asociația Eurospirit, Mihaela Tătaru și Radu Simionescu, care au realizat că orașul chiar are nevoie să-și țină tinerii aproape, să le recunoască și să le valorifice meritele. Gala Tineretului Prahovean are chiar acest scop, recunoașterea publică a valorilor tinere ale Ploieștiului.

Organizatorii s-au străduit să facă din acest eveniment unul de excepție. Au adus invitați speciali care au avut mare succes la public și, în mod sigur, anul viitor va fi și mai bine.

Momentul simbolic al preluării drapelului de la Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023, a fost unul încărcat de emoție pentru Radu și Mihaela, cei cărora li se datorează titulatura de anul acesta a Ploieștiului.

- Publicitate -

Căruța cu proști s-a răsturnat la Drumuri Naționale Ploiești FOTO

La câteva ore după ce am publicat articolul Cum să-ți bați joc de șoferi. Cazul DN 1 A, închis la Blejoi, un prieten mi-a...

Aspecte mai puțin „roz” ale Galei Tineterului Prahovean, ediția 2024

Deși Observatorul Prahovean s-a numărat printre sponsorii evenimentului, nu am putut să nu remarc și aspectele mai puțin plăcute ale evenimentului de vineri seară, aspecte pe care trebuie să le menționez.

gala tineretului prahovean 2024
Am fost sponsori ai evenimentului

Cu toate că sunt genul care preferă să scrie și să se afișeze mai puțin, printr-un complex de împrejurări am ajuns în sală în seara galei. Nu am putut să nu remarc „pleiada” de personalități politice prezente. Dealtfel, fără sprijinul politicului, o titulatură ca cea obținută de Ploiești, cea de Capitală a Tineretului, nu poate fi dusă la bun sfârșit, așa că prezența lor a fost firească.

Nefirească mi s-a părut însă prezența în sală a unora care, cu câteva ore înainte de eveniment, comentau că „Fiecare cu grijile lui…” și postau sugestiv pe Facebook. Acelora vreau să le spun că este imperios necesar ca tinerii să rămână în Ploiești pentru ca toți să avem „apă și canalizare” și ca Ploieștiul să nu mai fie „Capitala copiilor fără apă și canalizare”.

- Publicitate -
postare facebook
Frumos, nu?

Pentru ca ei, tinerii, să știe că sunt apreciați aici, că munca lor dă roade și că eforturile le sunt răsplătite, este nevoie de evenimente ca Gala Tineretului Prahovean. Această gală a avut sponsori din mediul privat, nu s-au luat bani de la buget, adică de la „apa și canalizarea” copiilor, așa că inițiativa este cu atât mai mult salutară.

În general politica este asociată cu ipocrizia, lucru demult știut. Tocmai din această cauză, deși în prima fază am fost dezamăgită, mi-a trecut repede. Știu eu demult de ce nu mai cred în Moș Crăciun… 😉

Lacunele au fost dar… unele au ținut de oameni pur și simplu

A fost doar a doua ediție, iar o astfel de gală este un eveniment care necesită multă experiență pentru a ieși ca la carte. Nu a fost ca la carte, dar unele aspecte chiar nu țin de organizatori ci de bunul simț al oamenilor.

- Publicitate -

Unele dintre personalitățile prezente au considerat că este suficient doar să stai până îți auzi numele și apoi să pleci. Am observat acest comportament din partea reprezentanților mediului politic și la alte evenimente, cum a fost, de exemplu, concertul de Crăciun organizat la Teatrul Toma Caragiu pentru persoanele cu dizabilități. Reprezentanții politicului au venit, și-au auzit numele, au primit aprecierile, dar s-au evaporat înainte de finalul primei piese. Trist, dar adevărat…

Cam așa și vineri seară… Venit, văzut, bifat, pupat, plecat! Urât! Sunt oameni care au depus eforturi pentru organizarea unui astfel de eveniment, nu este normal ca, la final, să se trezească cu sala aproape goală. Fiecare are treabă, de acord, mai ales vineri seară, dar când îți asumi prezența la un astfel de eveniment, o faci cap-coadă, nu doar… puțin, ca să dai bine. Pentru că nu, nu dai bine, și sunt mulți care remarcă asta. Da, de obicei lumea vede și tace… uneori scrie… dar cam atât.

Pe măsură ce se împărțeau premiile, câștigătorii își luau trofeele, susținătorii și… părăseau sala. Puțini au fost cei care au rămas până la sfârșit. Unul dintre ei a fost Constantin Țurlea. Chiar și după ce „Șah în școală” a câștigat, a rămas acolo să-i aplaude și să-i susțină și pe ceilalți. Frumos! Deci se poate! Cu astfel de tineri chiar avem o șansă!

- Publicitate -

Citește și: „Ploiești, Let’s PLAY!” Capitala Tineretului, lansat oficial. Radu Simionescu: „Tinerii au șansa să scrie istorie”

De menționat mi se pare și contribuția lui Ștefan Petre, care, dealtfel, a fost și câștigătorul categoriei Media Award. Implicarea lui activă în comunitate este de necontestat, tânărul fiind și compozitorul și interpretul Imnului Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024, pe care l-a și interpretat pe scena Sălii Europa, unde a avut loc Gala Tineretului Prahovean 2024.

Dincolo de neajunsuri, dincolo de administrația deficitară și viitorul incert al orașului, demersurile Fundației Județene pentru Tineret Prahova și ale Asociației Eurospirit, au menirea de a face ceva pentru tinerii din Ploiești, astfel încât aceștia să aibă și aici o șansă.

Așa că, pentru ca Ploieștiul să nu fie pentru totdeauna „Capitala copiilor fără apă și canalizare” este nevoie ca el să fie, anul acesta, „Capitala Tineretului din România” și să aibă an de an o Gală a Tineretului Prahovean susținută, ca de obicei, de mediul privat. Este corect, nu? 😉

- Publicitate -

Cum ți se pare subiectul?

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

„Datorită medicului Oana Ignatov am ales Maternitatea Ploiești”

Ioana Arion este o ploieșteancă ce a născut un...

Interviu cu stomatologul Claudiu Petriu, omul care redă frumusețea zâmbetului

În lumea stomatologiei, există oameni specializați, care nu doar...

Experiența unei ploieștence cu UPU Județean: „Ireproșabil!”

Există și relatări pozitive de la Spitalul Județean de...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Chic Fleuriste, arta bijuteriilor din flori naturale la Ploiești

În centrul Ploieștiului, în apropierea Sinagogii, pe strada Traian...

Un antreprenor produce sucuri naturale la Urleta. Fără e-uri!

Urleta, satul din Prahova care îmbină istoria cu modernitatea,...

Băcănia la Gustări, afacerea a două surori din Câmpina

Într-o lume în care viața parcă fuge, trăim într-un...
- Publicitate -

Exclusiv

Locul din Prahova unde mănânci ca la mama acasă

Există locuri care nu apar pe hărțile turistice, dar...

Povestea lui Dănuț Prună, omul care aduce lumina în suflete

Într-o lume în care știrile ne copleșesc cu teamă,...

Deepfake cu Dragoș Pătraru, fraudă în numele Hidroelectrica

Imaginea lui Dragoș Pătraru a fost folosită ilegal, într-o...

Vidanjă golită pe marginea drumului, la Berceni [VIDEO]

Un cititor ne-a trimis imagini surprinse recent cu o...

Agenția Chef de Ducă, amendată de ANPC, nu dă banii înapoi

Agenția Chef de Ducă, despre practicile căreia am scris...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

Reacții după decizia CA Ploiești. Șoșoacă: „Se dărâmă șandramaua”

După decizia Curţii de Apel Ploieşti care a decis...

Reacția BEC după suspendarea anulării prezidențialelor din 2024

După hotărârea Curții de Apel Ploiești, care a suspendat,...

Parchetul, recurs la decizia care suspendă anularea alegerilor

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a...

Cine e judecătorul ploieștean care a anulat anularea alegerilor

Alexandru Vasile, judecătorul care a decis anularea deciziei CCR...

De ce rămânem fără medici. Sute de posturi vacante la SJUP

Lipsa medicilor afectează grav activitatea celui mai mare spital...
- Publicitate -

Emisiuni

Se poate și la Ploiești. Orașul se schimbă

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...

Cum poți avea factură de curent pe ”minus”? Secretul fotovoltaicelor

De la 1 iulie, guvernul nu va mai subvenționa...

Tăieri de sporuri și salarii în Primăria Ploiești

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...
- Publicitate -

Vox Publica

Căruța cu proști s-a răsturnat la Drumuri Naționale Ploiești FOTO

La câteva ore după ce am publicat articolul Cum...

Cum să-ți bați joc de șoferi. Cazul DN 1 A, închis la Blejoi

De ieri de la prânz, când a fost interzisă...

Dumnezeu, coleg de campanie

Viața politicienilor români pare împărțită în două anotimpuri spirituale:...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Căruța cu proști s-a răsturnat la Drumuri Naționale Ploiești FOTO

La câteva ore după ce am publicat articolul Cum...

Cum să-ți bați joc de șoferi. Cazul DN 1 A, închis la Blejoi

De ieri de la prânz, când a fost interzisă...

Dumnezeu, coleg de campanie

Viața politicienilor români pare împărțită în două anotimpuri spirituale:...

Demolăm Piața Centrală din Ploiești. Ce facem cu micile afaceri?

Consiliul Local Ploiești a votat „distrugerea” micilor afaceri românești...
- Publicitate -

Cum era să-mi ratez vacanța din cauza unui șofer de Uber

Știi cum e să îți strici o întreagă vacanță...

Cum, se poate și la Ploiești?

Primăria Ploiești anunță începerea unei acțiuni importante pentru siguranța...

Mârlănia unor oameni în costum

Cum exprimarea pe rețelele de socializare este (încă) liberă,...

Dr. Vâjeu: Sistemul de sănătate din Franța versus România

Doctorul Ciprian Vâjeu, medic ortoped specializat în chirurgia coloanei...