- Publicitate -

Primarul Volosevici se crede în ”Filantropica”. Are mâna întinsă, dar povestea lasă de dorit

O scenă din Filantropica, celebrul film românesc, a fost reinterpretată ieri, la Ploiești, avându-l în rolul principal pe Andrei Volosevici, primarul urbei. Scenariul e centrat în jurul ideii ”mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană”, doar că actorii sunt slabi iar comentariile ploieștenilor dovedesc cu prisosință că nu apreciază producția.

- Publicitate -

În caz că v-a scăpat circul ieftin, iată cum au stat lucrurile în cursul zilei de ieri:

Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari, domnul Eugen Cristescu, a anunțat că a intrat în greva foamei, motivul fiind că CJ Prahova a alocat o sumă mult prea mică pentru Ploiești, respectiv 100.000 de mii de lei, bani care ar ajunge pentru doar o oră și ceva de încălzire în sistem public.

Primarul Volosevici află de protestul extrem al domnului Cristescu și postează următorul text pe pagina sa de Facebook:

”În aceste momente, gândurile mele se îndreaptă spre ploieșteanul care a ales să intre în greva foamei, ca formă de protest la indiferența cu care tratează Consiliul Judeţean Prahova situația asigurării energiei termice, apă caldă şi căldură, având în vedere că suma alocată municipiului Ploiești, pentru acest an, asigură furnizarea acestui serviciu public doar pentru o oră și jumătate în anul 2023.

- Publicitate -

Mă înclin cu respect în faţa deciziei președintelui UAP, Eugen Cristescu, şi îl rog însă să aibă grijă de sănătatea sa, dar nu pot să nu am un gust amar când constat bătaia de joc şi sabotajul bine pus la punct arătate ploieștenilor de clanul Dumitrescu – Anastase.

Este foarte grav că s-a ajuns aici şi, din păcate, oamenii care înțeleg ce înseamnă responsabilitatea în ceea ce privește serviciile publice ale unui oraș, în speță președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari – Eugen Cristescu, aleg această formă de protest ca ultimă soluție pentru a trai cu demnitate și confort în acest oraș şi pentru a trage un semnal de alarmă față de planul de sabotaj al Ploieștiului pus la cale de clanul Dumitrecu – Anastase, de mai bine de doi ani de zile.

Pentru că aşa v-am obișnuit, pentru a avea din nou ca termen de comparație anii 2021,2022,2023, sumele repartizate Municipiului Ploieşti din Fondul la dispoziția Consiliului Judeţean Prahova sunt 750.000 lei (2021), 0 lei (2022), 100.000 lei (2023).

- Publicitate -

De asemenea, prin „bunăvoința” şi „responsabilitatea” unor consilieri locali care au creat o anumită majoritate, Municipiul Ploieşti a transferat Consiliului Judeţean Prahova, în anul 2022, drept de proprietate pentru cu titlu gratuit pentru 147.000 mp de teren, cu o valoare de minim 10.290.000 Euro.”

Emoționant…

…doar că primarul a ieșit din scenariul original, și nu a mai continuat cu celebra replică din film a regretatului Gheorghe Dinică: ”Și acum, un cântecel vesel să cântăm”. Ar fi meritat un cântecel despre salariile armatei de consilieri personali ai primarului, salarii pe care onor edilul a refuzat și refuză să le facă publice, deși sunt plătite inclusiv din banii celui căruia îi plânge de milă pentru gestul extrem. Să te plângi că nu ai bani, dar să plătești regește niște sinecuri, asta chiar e de cântecel vesel. Nu știm dacă îl apreciază și contribuabilii, dar veselie iese sigur.

În scenariul de la Ploiești, gâtuit de emoție și cu o lacrimă prelinsă pe obrazul brăzdat de griji, primarul s-a oprit brusc la și nimeni n-a mai continuat să-l impulsioneze de la spate cu: ”Mâna-ntinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană. Fii profesionist, ce mama dracu!”. Păcat, a ucis brutal chiar esența scenariului original, spunem noi.

- Publicitate -

Cum ar veni, n-a putut să se abțină să-i trimită o bezea electorală omului aflat în greva foamei, că doar trebuie să nu uite ploieștenii ce primar empatic au.

Citește și: Directorul din Primăria Ploiești, acuzat că a ratat finanțări europene, câștigă într-o lună cât nouă muncitori de la UM Plopeni care fabrică muniție NATO

Prinși în meandrele concretului, n-am putut să nu ne gândim că ar fi fost impresionant ca domnul primar să încerce o scenă melodramatică și când onor dl. Director Soare, de la Direcția Relații Internaționale din Primăria Ploiești, a ratat o gălăgie de bani din fonduri UE nerambursabile pentru ploieșteni, adică pentru toți ploieștenii. A tăcut mâlc și s-a făcut că plouă. N-a recitat nicio baladă tristă.

Impresionant ar fi fost să fie eficient ca primar și când a cerut termia la Ploiești, susținând că dacă o primește, va face să curgă la căldură pe țevi, de n-o să mai facă față caloriferele ploieștenilor. După ce a primit-o, a acționat ca micul bișnițar de obor.

- Publicitate -

Ne-a arătat tuturor, fără nicio rușine, că a cerut mașina să se dea… în bărci, și după, să se plângă că ăla care i-a dat-o nu-i dă și bani de benzină.

Citește și: Oamenii ascunși ai primarului Volosevici – plătiți din bani publici, dar cu numele și competențele ”la secret”

Sensibilitatea fără margini a demersului de ieri, ne-a făcut, de asemenea, să ne reamintim de întrebări care ne dor, și la care n-avem răspuns.

Apropo, domnule primar, ce faceți cu banii TUTUROR ploieștenilor? Unde se duc taxele și impozitele lor, jumătate nefiind racordați la sistemul public, deci plătindu-și din buzunar căldura?

- Publicitate -

Unde sunt fondurile atrase? Unde sunt contribuțiile agenților economici? Pentru ei nu vă vine să vărsați (măcar) o lacrimă?

Ați luat vreo măsură pentru ca cei cu venituri nesimțite să nu aibă subvenție, ei neavând nevoie de subvenții de la primărie pentru că sunt bogați?

Spre exemplu, dumneavoastră, domnule Volosevici, spuneați că locuiți în Ploiești, într-un apartament racordat la sistemul public, suferind alături de cei lăsați atât de des fără apă caldă și căldură. Spuneți sincer, e corect să plătiți întreținerea cu o subvenție de 2/3 la agentul termic?

Nu ați fi avut bani să plătiți apa caldă și căldura la prețul corect?

De ce îi jigniți în fiecare zi comportându-vă ca și cum ați fi egalul lor, pe cei care suferă fiind racordați la sistemul public de termie? Știți foarte bine că cei mai mulți dintre cei care depind de căldura livrată de primărie nu au bani să găsească soluții alternative – adică nu sunt la fel cu dumneavoastră.

Această situație dramatică nu vă stârnește așa, nicio emoție? Nicio preocupare?

Pe cale de consecință, cu tot respectul față de demersul domnului Cristescu, care vrea să apere interesele celor pe care îi reprezintă, faceți un mic efort regizoral, luați câteva lecții de actorie (doar aveți Teatrul Toma Caragiu în subordine), apoi faceți o scenă lacrimogenă și pentru cei pe care sunteți obligat să nu îi ignorați, chiar dacă nu v-au votat. Sau v-au votat dar n-ar mai face asta în viața lor.

Poate că ăia de la CJ sunt oameni răi. Vom vedea. Dar dumneavoastră sunteți un om bun, așa că arătați-le că nu aveți nevoie de pomană și faceți-vă treaba pentru care sunteți plătit: atrageți fonduri, nu le mai ratați, cheltuiți cu cap banii contribuabililor și lăsați talentele actoricești.

Dacă nu reușiți să renunțați la pasiunea pentru scenă, să știți că și circul e o artă. Până la urmă, dacă vindeți bilete, poate bugetați subvenția.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Nu prea s-a făcut, dar și puținul poate fi distrus. Ploieștiul sub blestemul lipsei de civilizație

”Pentru cine, domnule, să se facă? Nu vedeți că nu suntem în stare să păstrăm nici măcar pinul pe care îl avem? Nu merităm...

Vreme capricioasă în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. La Ploiești temperaturile maxime se vor situa între 11... 14 grade...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Nu prea s-a făcut, dar și puținul poate fi distrus. Ploieștiul sub blestemul lipsei de civilizație

”Pentru cine, domnule, să se facă? Nu vedeți că nu suntem în stare să păstrăm nici măcar pinul pe care îl avem? Nu merităm...

Vreme capricioasă în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. La Ploiești temperaturile maxime se vor situa între 11... 14 grade...

Iordania pe cont propriu în 2023: negocieri, obiceiuri, cultură și concepții de viață

Iordania este o lume aparte, o lume pe care am descoperit-o pas cu pas, încă de la primul schimb de vorbe cu taximetristul care...

În Salina Slănic, locul cu cel mai pur aer de pe planetă, se coboară cu aceleași microbuze jalnice. De 9 ani se încearcă refacerea...

Vremea plăcută din weekend i-a scos din case pe oameni, mulți alegând ca variantă de petrecere a timpului, una dintre cele mai populare saline...

Care sunt firmele care vor să construiască variantele ocolitoare de la Azuga – Bușteni

Pentru centurile ocolitoare de la Azuga - Bușteni au fost depuse oferte din partea a două asocieri de firme din România, Bulgaria și Turcia....
Emisiuni
- Publicitate -