- Publicitate -

Cum mi-a scumpit Orange abonamentul: ”Pentru a putea menține o calitate ridicată a serviciilor”

Data:

Sunt client Orange încă din 2003, dar acum mă gândesc serios să trec la o companie concurentă.

- Publicitate -

Cu abonamentul Orange ”expirat” încă din primăvară, am preferat să mai aștept pentru că serviciul ”ofertare” nu a reușit până acum să mă convingă să-l prelungesc. Pe scurt, oferta lor era mai proastă și mai scumpă decât ce aveam.

Lunile au trecut, iar aseară am avut parte de (încă) o surpriză neplăcută.

Consultând în aplicația MyOrange factura pe luna în curs, pentru a o plăti online am constat că aceasta a crescut față de anterioara cu 5,5 lei.

- Publicitate -

Nu suma în sine m-a deranjat, ci faptul că nu am primit o explicație, măcar un anunț: ”fraiere, vezi că te ardem cu un euro că e război în Ucraina sau ceva”.

Așa că am sunat la call center. După ce am evitat prin apăsarea de mai multe taste să ”vorbesc” cu ”asistenta virtuală Gia” am reușit să discut cu un OM.

Operatoarea mi-a spus că trebuia să citesc cu atenție factura pe luna octombrie, unde, pe a a doua pagină eram notificat că, citez din documentul consultat ulterior:

- Publicitate -

”Pentru a putea menține o calitate ridicata a serviciilor pe care ti le oferim, în contextul creșterii constante a costurilor de furnizare a serviciilor mobile si fixe, din data de 15 Noiembrie 2022 valoarea abonamentului tău va fi majorata cu 1 euro (TVA inclus)”

Am întrebat-o pe doamna operator de call-center ce înseamnă în românește asta și mi-a spus că a crescut inflația.

Cu această ocazie am aflat și că ”începând cu aceeași dată, cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea cursului de vânzare ING Bank anunțat pe site-ul băncii, în secțiunea dedicată cursului valutar (standard) pentru persoane fizice, in ziua lucrătoare anterioara zilei emiterii facturii, la ora 15:00”.

- Publicitate -

În cazul facturii mele, emisă pe 16 noiembrie, cursul a fost de 5,0046 lei/euro. În schimb, cursul valutar la BNR în aceeași zi a fost de 4.9209 lei/euro.

Cum șansele de a mai rămâne client Orange sunt minime, ce operator de telefonie mobilă îmi recomandați ca fiind ok calitate/preț?

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

4 COMENTARII

  1. Toti operatorii de servicii gsm, catv, internet au efectuat modificari de pret in ultima perioada.Se pare ca cei de la Digi stau bine pe pretul abonamentelor voce dar nu stau bine pe calitatate.Cei mai buni pe semnal si acoperire sunt Orange si Vodafone.Eu am , la Vodafone, 3 abonamente voce (cu ” de toate incluse”😀-120 lei) si serv de internet 500 si tv( grila completa + 4k+ maxpak+4 CI) la 37 lei – la prelungire de abonament. Acum, ce sa zic…la portare , poate reusiti sa obtineti ceva bun la concurenta.

  2. De ce nu te muți pe Yoxo, abonamentul virtual de la Orange? Eu sunt de ceva timp și sunt mulțumit. Nu există perioadă contractuală. Wi-l configurezi după nevoile tale. Xncearcă! Descarci aplicația și vezi acolo ce trebuie să faci.

Comentariile sunt închise.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -