- Publicitate -

Crucile donate de stupizii de la Fundația SMURD nu trebuie montate pe geamandurile de pe balastiera numită litoral românesc!

E a doua zi de Rusalii și îmi propusesem să nu zic nimic de rău. Doar îmi propusesem, pentru că mi-au picat ochii pe știrea cu donația făcută de Fundația SMURD, la inițiativa unui imbecil încă neidentificat clar cu nume și prenume. Nu știu ce legătură mai are Arafat cu această fundație, dar am suspiciunea rezonabilă că e stilul lui, dovedit cu prisosință în pandemie.

Pe noile geamanduri cu cruce este inscripţionat sloganul „Fără aventură după geamandură” şi numărul persoanelor care au decedat anul trecut după ce s-au aventurat după marcaj. Sinistroșenia asta îmi inspiră sloganul pentru o altă campanie, pe care o voi denumi ”Fără imbecili în funcții publice!”

Ca să nu mai pierdem timpul cu prea multe explicații despre ”oroarea cu valențe educative”, puteți să citiți știrea inițială AICI. 

După publicarea știrii, care nu este o glumă, fie ea și proastă, deși preferam această variantă în locul faptului deja consumat, au venit și reacțiile potențialilor turiști, dar și ale salvamarilor:

”Să pună și un popă lângă geamandură… să-i țină măcar lumânarea aprinsă…”

”Sinistru! Sper să nu văd așa ceva la mare!”

”Le-am văzut și deși erau valuri mari, tot se aventurau oamenii… Nu cred că stă nimeni să citească ce scrie pe ele!”

”Cam urât.. oamenii ar trebui să fie conștienți fără astfel de găselnițe. Oricum sunt marginile drumurilor pline de cruci și șoferii conduc tot fără prudență… pe pachetele de țigări sunt poze înspăimântătoare și tot fumam. Deci?”

În fine, sunt și câțiva care sunt de acord cu modul de avertizare morbidă, însă relevantă mi s-a părut reacția lui Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor:

„Asta nu e o modalitate de a face pe cineva să înțeleagă că apa mării este periculoasă. Doar să respecți apa și ce spune salvamarul și mergi liniștit după un concediu frumos, nu să vezi cruci la 5 metri de cearșaful tău cum se bălăngăne în apă.”

Mi-a plăcut reacția unui ploieștean, sătul și el de mizeria de pe litoralul românesc, de serviciile turistice rămase cu mult în urma țărilor pe unde ajungem pentru concedii decente, la prețuri corecte: ”Balastiera numită litoral românesc fix de asta avea nevoie… să-i punem cruce…” 

Poate că în mintea ”inteligentului” de la Fundația SMURD a existat un scop nobil. Doar că, dacă nu te pricepi la promovarea unei campanii, nu te apuci să dai cu barda, ci consulți niște specialiști în marketing, chiar și un psiholog care îți poate explica ce impact au elemente vizuale asupra tuturor, nu doar asupra celor vizați. Așa ar face un profesionist, mai ales unul implicat în salvarea de vieți. Ar înțelege că nu e Dumnezeu pe Pământ, că nu se pricepe la toate și că este necesar să se consulte cu specialiști.

Nu mă văd revenind pe litoralul românesc prea curând, poate doar prin cine știe ce conjunctură. Sunt prea sărac să îmi permit, așa că prefer Grecia sau Spania și știți bine că deși pare ”un mișto ieftinuț”, e cât se poate de real. Dacă printr-un accident ajung pe vreo plajă de la noi, o să stau pe un sezlong din acela cu saltea infectă, care e mai scump de închiriat decât de cumpărat, privind în zare, cu o cruce interpusă în câmpul meu vizual, gândindu-mă la colegii și prietenii care stau acasă și muncesc, fără să aibă posibilitatea să se crucească și ei.

Mă mai gândesc că autoritățile locale din Constanța vor rezolva deja problema vânzătorilor ambulanți de porumb fiert și aspra de baie, însă sunetele cristaline ale vocilor lor vor putea fi înlocuite cu succes printr-un parteneriat cu BOR, periodic urmând să treacă pe plajă câte un slujitor al bisericii, care să zică ceva adecvat contextului impus de Fundația Smurd, aghesmuind cu patos enoriașii în slip, care nu înțeleg în ruptul capului că pot crăpa ca fraierii, dacă ignoră o geamandură clasică, d-apăi una cu cruce. Așa să se facă educație, AMIN!

Dacă tot am început cu astfel de campanii, propun ca în locurile de cazare infecte să se amplaseze manechine de epidemiologi și manechine de pacienți cu boli de piele. Totodată, la terasele și restaurantele unde se vând alimente expirate la preț de icre negre, să se amplaseze manechine al unor inspectori OPC care nu iau spăgi. Închei aici, pentru că dacă mai stau mult pe textul acesta îmi mai vin câteva idei de conștientizare a opiniei publice, în stilul Fundației SMURD, desigur. Aaa, mai am una, dar asta este administrativă! În fața Primăriei Constanța, ca să speriați/conștientizați administrația locală, puneți o statuie reprezântând un bob de mazăre tras în țeapă. Știe el de ce…

Îmi mai fac încă o dată cruce și vă zic: Concediu plăcut, enoriașilor!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cum trăiește fotbalistul olandez al Petrolului la Ploiești: ”Micii sunt criminali! Buni de tot”

Bart Meijers (25 de ani), fotbalistul olandez al Petrolului, a prefațat derbiul cu Rapid București, care se va disputa în această seară pe stadionul...

Rezultate de excepţie obținute de echipele României astăzi, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

Astăzi, sâmbătă, 13 august 2022, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, din Germania, sportivii noștri au obținut 6 medalii în cele 7...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Cum trăiește fotbalistul olandez al Petrolului la Ploiești: ”Micii sunt criminali! Buni de tot”

Bart Meijers (25 de ani), fotbalistul olandez al Petrolului, a prefațat derbiul cu Rapid București, care se va disputa în această seară pe stadionul...

Rezultate de excepţie obținute de echipele României astăzi, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

Astăzi, sâmbătă, 13 august 2022, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, din Germania, sportivii noștri au obținut 6 medalii în cele 7...

Imagini de la lucrările impresionantei structuri de rezistență a blocului Bucegi 12 din Ploiești

Lucrările de construcție la Bucegi 12, primul bloc de locuințe și spații de birouri de lux din Ploiești, au intrat într-o nouă fază. Este...

În prezent este aproape imposibil să te vaccinezi cu doza a patra de vaccin anti-COVID pentru că nu ai unde

Începând cu data de 1 iulie, centrele de vaccinare anti-covid s-au închis. În prezent, românii care doresc să se vaccineze cu doza 4 de vaccin...

Pe ce post a fost angajat astrologul Minerva la Banca Naţională a României

Astrologul Minerva s-a angajat la Banca Națională a României. Purtătorul de cuvânt al BNR a anunțat ce post ocupă. Gabriela Dima, cunoscută sub numele de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -