- Publicitate -

Noroc bun și succes pe ramură! – PAMFLET

În urmă cu aproape 10 zile, a fost emis un comunicat al Comisiei Europene către toate companiile petroliere europene, prin care acestea au fost informate asupra noului set de sancțiuni ce va fi impus Federatiei Ruse privind exporturile de țiței și gaze ale acesteia către Europa. În cursul zilei de astăzi, același comunicat a fost transmis și către agențiile de știri.

(Pamflet)

Ministerul Transporturilor din România a anunțat că peste 50% din totalul vagoanelor dezafectate care blocau terminalul feroviar al Portului Constanța au fost casate în regim de urgență și îndepărtate cu succes. Căpitănia portului anuntă că în acest moment în portul comercial vor avea prioritate la dană, vasele care transportă fier vechi de la noi în Turcia și respectiv China și imediat apoi, cele care aduc grâne din Ucraina.

În țara noastră continuă demersurile pentru obținerea finanțării din bani europeni a finalizarii grandiosului Canalul București-Dunăre-Marea Neagră. Olanda a anunțat deja că va vota împotriva obținerii finanțării proiectului mai sus amintit. Nu cunoastem încă motivele reale ale acestui categoric vot de blam dar, în situația puțin probabilă a reușitei acestui proiect românesc de amploare, motivul respingerii de către Olanda a demersului tării noastre sperăm sincer că nu are nicio legatură cu o potențială scăderea a traficului comercial din portul Rotterdam sau cu opunerea cu îndârjire a acestei țări față de obținerea de către noi a statutului de țară Schengen ori cu lipsa crasă a infrastruturii auto și feroviare actuale din România.

În aceeași notă optimistă, avocații familiei Ceaușescu ne îndeamnă să nu ne facem prea multe iluzii, deoarece urmașii dictatorului au anunțat zilele trecute că vor apela la CEDO pentru recunoașterea drepturilor de autor ale odiosului, asupra proiectului menționat. Dacă vor câștiga procesul, daunele pe care statul român le-ar putea plăti rudelor fostului dictator comunist ar putea depăși cu ușurință, costurile în sine ale proiectului.

“Mafia imobiliară nu există!”, statutează printr-un comunicat oficial, Monitorul Intern al Tranzacțiilor de Apartamente (pe scurt, MITA), ONG sustinută din fonduri publice de către o asociație anonimă a municipiilor din România. Studiul respectiv mai clarifică și faptul că arhitecții șefi din primăriile municipiilor respective sunt totalmente neafiliați politic și, citam: “…chiar dacă toate rudele acestora de gradele I și II sunt foarte bogate, este doar o întamplare fortuită, prezentată într-un mod speculativ și total negativist, de către unii jurnaliști răuvoitori din mass-media locale!”, am încheiat citatul.

Partidele aflate în opoziție au dezmințit informația conform căreia ar pregăti un proiect de lege privind reducerea accizelor la carburanți. Printr-un comunicat, acestea au anunțat că, de fapt, propunerea se referea la un alt demers de-al lor, privind protejarea marilor companii petroliere din România; demers care consta în a face de fapt un lobby politic agresiv, pentru a obține reducerea taxelor și impozitelor datorate de drept de către aceste multinaționale, bugetului țării noastre …?! (n.r. Nu suntem siguri dar credem că textele celor două știri parvenite … de la partidele de opoziție … au fost dintr-o eroare, intercalate în mod alambicat! Sperăm desemenea sincer că nu aceasta este cauza demisiei D-lui Cioloș din fruntea principalei grupări de opoziție!)

Turcia a anunțat în cursul acestei dimineți că pentru accesul turiștilor proveniți din țări membre UE, în Republica Turcă a Ciprului de Nord, nu va mai fi necesară prezentarea la frontieră a pașaportului și a vizei. Aceasta decizie este un prim pas în demersurile pe care le întreprinde Turcia, pentru aderarea la Uniunea Europeană. Președintele Recep Erdogan a mai menționat ieri într-un discurs televizat că ridicarea acestei restricții, nu se aplică și cetățenilor greci și ciprioți. Cu această ocazie îi urăm și noi Turciei, mult succes în drumul ei european!

În același context goepolitic, Ministerul Finanțelor din Turcia a anunțat că începând de anul viitor, comerțul en gros și cu amănuntul, cel stradal, cel cu metale prețioase ori cu condimente, textile, etc., se va efectua cu respectarea deplină a principiilor și legislatiei fiscale și a drepturilor de marcă și autor impuse de legislatia comună a Uniunii Europene. Cu această ocazie, Sindicatul Islamic al Comercianților Turci Independenți și Rezidenți (pe scurt, SICTIR) a denunțat imediat decizia Ministerului de Finanțe și a declarat demararea imediată unor proteste de masă. Sindicatul mai sus amintit nu a enumerat punctual motivele pentru care va demara protestele, însă noi profităm și de această ocazie pentru a-i ura din nou Turciei, mult succes în drumul ei european!

Președintele Putin a emis de curând, un decret prin care, de acum înainte, pe teritoriul Federației Ruse, Marea Neagră va fi considerată și deci, ca atare denumită, Lacul Negru. Așadar, aceasta va deveni în viitorul apropiat, un lac balnear, căruia mii de turisti ruși, în costume de plajă verzi-kaki (nuanță vestimentară foarte în trend anul acesta, în Federație), îi vor invada plajele și apele sărate, deconectandu-se în mod relaxant și bucurându-se de cura cu aerosol, aer-sol sau sol-sol, din hidro-biciclete cu propulsie hibridă (pedale și uraniu) încântați pe deplin, atât ei, cât și turiștii de pe plajele din țările riverane și vecine de conjunctură, de binefăcătoarele raze ultraviolete…infraroșii…gama sau X.

Se zvonește că Germania negociază, în secret cu Spania, un acord comun și reciproc avantajos atât pe piața Muncii cât și pe cea a Turismului. Acordul, se pare că prevede ca odată redeschise minele de cărbune din Germania, căpșunarii români din Spania să fie încurajați să revină la vechea lor îndeletnicire de mineri, în Germania; urmând ca în schimb această țară, la râdul său, să se oblige să încurajeze nemijlocit creșterea afluxului de turiști germani pe coastele și în insulele iberice. România, se pare că nu a fost implicată în niciun fel în acest proiect dar punem acest motiv pe seama faptului că la noi în țară, minele de cărbune vor rămâne în continuare închise, în conformitate cu regulile de mediu, impuse de Buxelles. Le transmitem, pe aceasta cale, ortacilor noștri, tradiționalul: “Noroc bun!”

La închiderea ediției am primit un comunicat de presă, prin care un grup de cantautori români din generatia anilor ’80, dezminte cu vehemență zvonurile apărute în presa mondenă, conform cărora s-ar fi retras definitiv din viața muzicală autohtonă. Membri grupului eterogen au transmis că vor continua să compună dar și să cânte la unele tăieri de moț, cumetrii, nunți de diamant, întruniri câmpenești dar și ca invitați speciali pe scena festivalului de muzică ușoara de la Amara. Artiștii au mai adăugat faptul că au de gând să lanseze în foarte scurt timp, o melodie în primă audiție despre, cităm: “… copacii mereu verzi și nemuritoarea pasăre a iubirii…!”, am încheiat citatul. Le urăm și noi, veșnic tinerilor creatori de șlagăre, mult suces pe ramură!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Accident spectaculos la Galați. Șoferul a scăpat nevătămat după ce s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina

Un tânăr de 21 de ani din Galați a scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier foarte grav. Mașina acestuia s-a rostogolit de mai...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...

Taur spulberat de un autocar plin cu călători pe DN1, la Potigrafu. Trafic întrerupt spre București-FOTO

Un accident rutier grav s-a produs vineri seara pe DN1, la Potigrafu. Un taur care se afla pe carosabil a fost lovit de un...

Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka

Sorin Niță are 32 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -