- Publicitate -

Rog CFR Călători și toți privații să ia lecții de la Trenul Regal. Punctualitatea există, chiar și la Ploiești!

Trenul Regal a ajuns și în Ploiești, la Gara de Sud. Cea mai importantă chestie? Nu a avut întârziere. Ba chiar a venit mai devreme cu un minut față de ora anunțată.

La ora 12:09, astăzi, 10 mai, Trenul Regal a ajuns în Ploiești. M-a bucurat și m-a frustrat, în același timp, punctualitatea trenului. Cred că ar fi fost potrivită o strategie de marketing prin care Trenul Regal să fie afișat cu o întârziere de cel puțin 60 de minute. Noi, oamenii de rând, suntem obișnuiți cu aceste întârzieri, fac parte din antrenamentul răbdării, zi de zi.

Citește și: Trenul regal a ajuns la Ploiești. Cum au fost primiți Majestatea Sa Margareta și Principele Radu – VIDEO

Nu scriu aceste rânduri pentru a comenta evenimentul, nici pe domnul primar și nici pe mulți alți aleși care și-au făcut prezența în cadrul întâlnirii de pe peron.

Nu voi puncta faptul că gara arată jalnic pentru anul 2022 și nici nu voi aplauda ceva – că n-am ce.

Totuși, voi adăuga câteva virgule și semne de exclamare în acest condei, ca să nu rămână neștiută treaba asta cu oamenii veniți să vadă Trenul Regal, la Ploiești.

Dincolo de partea ritualică a venirii Trenului Regal, se pare că mulți dintre ploieștenii veniți la eveniment și-au făcut prezența cu gând de îngrămădeală și înjurături la purtător. Toți voiau să facă o poză trenul, cu domnul primar, cu Majestatea Sa Margareta, cu Principele Radu sau cu oricine era îmbrăcat la patru ace.

Sunt convins că multe fețe erau necunoscute pentru mulțime, însă faptul că se întâmpla ceva în Ploiești a fost motiv suficient pentru a porni telefoanele și a intra live pe Facebook.

Să nu se înțeleagă greșit… Am intrat și eu live, în mod politicos și cu drag să dau zoom, să creez o știre, să informez publicul și să îmi fac meseria.

Dar, să ne fie cu iertare, nu mă așteptam la așa înghesuială și la vorbe cum ar fi: “dă-te, bă, cu telefonul tău!”, “ce-ai de te bagi în față?”, “nu ai voie să filmezi aici!”, “dă-te din față, că nu ai voie să filmezi cu telefonul!”. Nu, nu erau de la presă vocile astea.

Așadar, nu e chiar simplu să îi convingi pe niște oameni, veniți de nicăieri, că trebuie să se potolească și să te lase să îți faci treaba. Să nu mai zic că, la un moment dat, am fost tras de haine, să merg mai în spate. Nu, nu de oamenii legii, ci de oamenii cu telefoane, care făceau și ei live și aveau chef de exclusivitate. Jurnalismul se face, se pare, în stradă!

Citește și: O elevă a fost viceprimar pentru o zi al comunei Blejoi

Învăț din această experiență că trenurile ar trebui să fie toate regale – poate așa ajung și ele la timp. Dacă nu, rămânem la stadiu în care doar strigăm după regi, prinți, dreptate și schimbare. Și mai învăț și faptul că pandemia ne-a sălbăticit pe unii dintre noi.

Pun punct acestei scrieri cu gândul că mâine, încă de la prima oră, mulți dintre călători vor păși, fără covor roșu, către trenurile care nu vin la timp. De ce? Pentru că… mereu există cineva care știe să ofere o explicație, nu o soluție.

Citește și: Mesajul ministrului Justiției de Ziua Independenței României

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Cimitirul pe care CFR Călători îl ascunde la doi pași de Gara de Nord din București

Cimitirul de fiare vechi al CFR Călători se află la doi pași de cea mai importantă gară de țară. Este vorba despre Gara de...

CFR, amendată pentru munții de gunoaie din pasajul pietonal al Gării de Sud Ploiești. Reacția Gărzii de Mediu

La începutul lunii, Observatorul Prahovean publica sesizarea unui ploieștean nemulțumit de munții de gunoaie prezente în zona pasajului pietonal de la Gara de Sud...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -